В Мінінфраструктури працює група аудиторів Європейського агентства з морської безпеки (EMSA)

10 квітня 2018 року Міністерство інфраструктури України розпочало прийом групи аудиторів Європейського агентства з морської безпеки (EMSA).

EMSA проводить в Україні черговий (плановий) аудит національної системи освіти, підготовки та дипломування моряків, медичних стандартів на предмет виконання вимог Директиви 2008/106/ЕС та Міжнародної конвенції про підготовку і дипломування моряків та несення вахти 1978 року, з поправками (STCW).

Візит аудиторів EMSA в Україні продовжуватиметься з 10 по 20 квітня поточного року.

10 та 11 квітня аудитори працюватимуть в Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків (Інспекція) з метою аналізу відповідних норм національного законодавства та процедур їх виконання відповідно до правил STCW. Враховуючи значний обсяг питань аудиту та з метою повного та якісного представлення національних стандартів, до роботи долучені фахівці Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Державної служби України з безпеки на транспорті та Регістру судноплавства України.

У подальшому в рамках програми аудиту експерти EMSA відвідають Херсонську державну морську академію, дипломно-паспортний відділ Адміністрації Херсонського морського порту (ДП «АМПУ), морський спеціалізований тренажерний центр Херсонської державної морської академії, Національний університет «Одеська морська академія», учбово-тренажерний комплекс «Адмірал» (м. Одеса).

Підбиття підсумків аудиту заплановано на 20 квітня 2018.

Головною метою аудиту EMSA є визначення відповідності системи освіти, підготовки, медичних стандартів та дипломування моряків вимогам STCW.

Міністерство інфраструктури України, Інспекція та інші підприємства вживають всіх необхідних заходів, щоби гідно та якісно представити національну систему підготовки та дипломування моряків.

Джерело

Автор