Неподалік позицій сил АТО виявлено залишки саморобного БПЛА противника, начиненого вибухівкою (фото)

Вчора, неподалік позицій сил АТО виявлено залишки саморобного безпілотного літального апарату противника, начиненого вибухівкою.

Відповідно до даних оцінки місцевості та положення літального апарату встановлено, що БПЛА рухався у напрямку населеного пункту Верхньоторецьке, але, на щастя, впав у полі. Заряд пластичної вибухової речовини, який становив не менше одного кілограма, не здетонував.

Безпілотний літальний апарат вироблений кустарним способом. Очевидно, аби уникнути можливості його ідентифікації. БПЛА зібраний на основі поліпропіленової труби, де містилася капсула із бойовою речовиною та електродетонатором, що приводився у дію внаслідок зіткнення БПЛА з об’єктом. За попередніми оцінками фахівців штабу АТО, літальний апарат був запрограмований на ураження цілі за раніше уведеними координатами й виконував політ в автоматичному режимі.

Зараз літальний апарат готують до передачі працівникам Національної поліції для проведення розслідування. Як правило у подібних випадках відкривається кримінальна справа за статтею 258 Кримінального кодексу «Терористичний акт».

У штабі АТО наголошують, що факт застосування противником БПЛА-камікадзе є цинічною спробою вчинення на підконтрольній уряду України території терористичного акту проти мирного населення із непередбачуваними наслідками за ступенем важкості. Це свідома спроба ватажків російсько-окупаційних військ розхитати й дестабілізувати ситуацію у прифронтовому Верхньоторецькому у період проведення Великодніх свят, звинувативши у теракті Збройні Сили України.

Штаб АТО вкотре наголошує: сили АТО продовжують неухильно дотримуватися заходів з підтримання всеосяжного, сталого і необмеженого припиненню вогню по всій лінії розмежування сторін.

Джерело