Прикордонники та охорона Біосферного заповідника врятували червонокнижну рибу (фото)

Прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління спільно із взаємодіючими органами та службами продовжують протидіяти протиправній діяльності на ділянці відповідальності.

Так, вчора вдень, співробітники оперативних підрозділів Азово-Чорноморського регіонального управління спільно з відділом держохорони заповідних територій Чорноморського біосферного заповіднику НАНУ, за участю прикордонників відділу «Залізний порт», провели комплекс заходів вздовж Тендрівської коси. Під час моніторингу група виявила заборонені знаряддя лову (три охани), в яких знаходився один живий російський осетр, який був звільнений з сітки та випущений у природнє середовище. Таким чином прикордонники та охорона Біосферного заповідника попередила шкоду державі на суму 48 тисяч гривень, а заборонені знаряддя лову оцінили у майже 3 тисячі гривень.

Крім того, вночі, оперативники регіонального управління та прикордонники від відділу «Залізний порт» спільно з представниками Геройсько-Залінопортівської рибоохоронної ділянки Херсонрибохорони виявили поблизу острова Янушев два факти незаконного вилову водних живих ресурсів за допомогою сіток. В першому випадку на маломірному плавзасобі, а в другому вбрід у гідрокостюмі два громадянина України загалом нанесли збитків державі на суму майже 5 тисяч гривень. Заборонені знаряддя лову та плавзасіб встановленим порядком вилучили та оцінили все на суму близько 11 тисяч гривень.

Джерело