Вибухотехнічна служба Нацполіції презентувала іноземним колегам методи знешкодження саморобних пристроїв (фото)

Захід обміну досвідом з мінної небезпеки організований Міністерством закордонних справ України і Офісом Програми Розвитку ООН в Україні з нагоди Міжнародного Дня Просвіти. Співробітники різних відомств та міжнародних  організацій у столичному парку ім. Тараса Шевченка не лише презентували технічні пристрої, а й провели роз’яснювальну роботу для дорослих і дітей щодо правил безпечної поведінки.

Вибухотехнічна служба Нацполіції України, Міністерство оборони України, Держслужба з надзвичайних ситуацій, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Данська Рада з питань біженців, Данська Група з розмінування, Координатор проектів ОБСЄ в Україні, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні, представники Mine Safe Ukraine та інші урядові і міжнародні організації презентували свої можливості у сфері розмінування.

За словами т.в.о. начальника Департаменту вибухотехнічної служби Андрія Покушалова, українські спеціалісти продемонстрували охочим сучасну техніку, обладнання, методи боротьби з терористичними загрозами, а також муляжі саморобних вибухових пристроїв.

«Українські вибухотехніки ознайомили іноземних колег із навичками щодо виявлення та знешкодження саморобних пристроїв. Окрім того, ми у ігровій формі розповіли найменшим українцям про небезпеку поводження з вибуховими предметами», – повідомив Андрій Покушалов.

За його словами, вибухотехніки працюють над виявленням та знешкодженням небезпечних предметів у зоні антитерористичної операції, де залишки війни становлять значну загрозу життю та здоров’ю цивільного населення. Вони вже здобули величезний досвід, якім діляться з іноземними колегами.

Джерело