Перший онлайн-порадник: як отримати посвідчення водія?

Один з пріоритетів реформи сервісних центрів МВС – це зміна та вдосконалення системи отримання посвідчення водія.

Сервісні центри МВС з метою інформування громадян запустили онлайн-інструкцію, як отримати посвідчення водія вперше. Тут можна знайти усю найважливішу інформацію: як правильно обрати автошколу, поради щодо підготовки до тесту з ПДР та перелік вправ, які необхідно вміти  виконувати на іспиті, аби стати водієм.

«Отримання посвідчення водія є однією з найбільш популярних адміністративних послуг. Зокрема, у 2017 році було видано 395 051 посвідчення водія вперше. За минулий рік ми реалізували низку змін, аби іспит став більш прозором. Наступним кроком цього року стане впровадження фото- та відеофіксації іспитів» — зазначив начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

За минулий рік сервісні центри МВС реалізували ряд важливих впроваджень у площині складання іспитів на отримання посвідчення водія.

Протягом березня та квітня 2017 року відбувалося вперше відкрите громадське обговорення екзаменаційних білетів з правил дорожнього руху, після чого нові питання з варіантами відповідей були оприлюднені на сайті hsc.gov.ua. Окрім того, на сайті працює безкоштовний онлайн-тренажер, за допомогою якого можна перевірити власні знання або підготуватися до іспитів для отримання посвідчення водія. Він повністю відповідає реальним умовам складання теоретичного іспиту: триває 20 хвилин та складається з 20 питань, котрі система для кожного нового тесту генерує рандомно. Кількість спроб пройти тест є необмеженою. За півроку громадяни скористалися сервісом понад 3 млн разів.

У 2018 році сервісні центри МВС оприлюднили онлайн усі маршрути, за якими складається другий етап практичної частини іспиту на отримання права керування транспортними засобами. Схеми маршрутів було оновлено з урахуванням актуальної ситуації на дорогах. Також для прозорості складання практичної частини іспиту на отримання посвідчення водія Головний сервісний центр МВС вперше запровадив чек-лист. У ньому зазначені перелік типових помилок, котрих припускаються громадяни під час практичного іспиту, та шкала оцінювання.

Серед інших послуг сервісних центрів МВС: реєстрація та переєстрація транспортних засобів, видача довідок про несудимість.

Слідкувати за новинами сервісних центрів МВС можна на офіційній сторінці в Фейсбук, а консультації отримати за телефоном (044) 290-19-88.

Корисні посилання:

  • Як отримати посвідчення водія вперше (інструкція)
  • Як відновити посвідчення водія після втрати (відео)

Джерело