У Великодню ніч правопорядок в Україні забезпечуватимуть близько 22 тисяч правоохоронців (фото, відео)

«Усі підрозділи МВС, зокрема Нацполіція, Нацгвардія, Держслужба з надзвичайних ситуацій та Держприкордонслужба повністю готові забезпечити правопорядок в містах та селах під час Великодня. У святкову ніч до охорони публічного порядку і безпеки громадян будуть залучені 21,6 тисячі правоохоронців. Серед них – тисяча військовослужбовці Національної гвардії», – повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ.

Він додав, що працівники поліції здійснили обстеження майже 6,9 тисяч культових споруд.

«У святкових заходах візьмуть участь майже 9 млн. громадян. Найчисельніші заходи очікуються на Львівщині, Дніпропетровщині, Харківщині та Одещині», – сказав Сергій Яровий.

Крім того, у період з 7 по 9 квітня для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації залучатиметься близько 7 тисяч особового складу ДСНС та 2 тисяч одиниць спецтехніки. А у разі надзвичайної ситуації включно з резервами – близько 14 тисяч працівників та 3,9 тисяч одиниць спецтехніки.

«У цей період силові та правоохоронні структури працюватимуть у тісній взаємодії заради забезпечення безпеки наших громадян та гостей», – запевнив перший заступник глави МВС.

Він також повідомив, що правоохоронці вже ведуть підготовку до забезпечення безпеки на поминальні дні, які пройдуть 15-17 квітня. Очікується участь близько 4 мільйонів осіб. До забезпечення безпеки планується залучити більше 14 тисяч поліцейських та одну тисячу гвардійців.

Нагадаємо, у 2017 році публічну безпеку і порядок під час Великодніх свят забезпечили 23,1 тис. поліцейських.

Джерело

 

Автор