Зради і перемоги тижня. 23 березня – 5 квітня 2018 року

Цього разу за два тижні зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 23 березня – 5 квітня 2018 рр.

ЗРАДА

Під Миколаївською облдержадміністрацією зібралося кілька десятків активістів, які вимагають відсторонення голови ОДА Олексія Савченка на час розслідування самогубства очільника Миколаївського аеропорту, ветерана АТО Владислава Волошина. Миколаївська облрада відклала питання відсторонення Савченка.

Найбільшу кількість голосувань березня не відвідали народні обранці з фракції “Батьківщина” – 50,5%.

У Києві поблизу метро “Лівобережна” сталася пожежа. Загорівся один з магазинів поруч зі входом в метро.

В Україні цьогоріч виконали лише третину ухвал судів щодо застосування до підозрюваних електронного браслету.

У Маріуполі під час матчу між київським клубом “Динамо” та місцевим клубом “Маріуполь” у рамках 25-го туру Прем’єр-ліги України з футболу постраждали 9 поліцейських.

“Укрзалізниця” підвищила ціни на квитки.

Керівник Групи підтримки України в Єврокомісії Петер Ваґнер повідомив, що у Брюсселі слідкують за конфліктом між Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Національним антикорупційним бюро України. За словами Ваґнера, ситуація “не справляє хорошого враження”.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука заявив, що відомство не розпочало виплати грошової допомоги, бо досі не отримало списки визволених заручників.

Було затримано та вручено підозру учаснику Революції гідності Івану Бубенчику, який підозрюється у причетності до вбивства співробітників спецпідрозділу Міністерства Внутрішніх Справ “Беркут” на Майдані.

ПЕРЕМОГА

Валовий внутрішній продукт України зріс на 2,5% у 2017 році.

Україна уклала угоду з ірландським лоукост-перевізником Ryanair щодо спільної співпраці.

Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 59 діб для народного депутата Надії Савченко.

Україна заявила про видворення 13 російських дипломатів через солідарність з Великою Британією щодо отруєння нервово-паралітичною речовиною “Новичок” колишнього шпигуна Сєргєя Скріпаля та його доньки Юлії у Солсбері.

В Україні найнижчий рівень антисемітизму серед країн Центральної та Східної Європи – опитування аналітичного центру Pew Research Center.

Главу Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка в п’ятницю відсторонили від займаної посади.

Суд наклав арешт на кримське судно “НОРД”, яке прикордонники затримали в Азовському морі. Правоохоронці оголосили про підозру капітану кримського судна”НОРД”, йому інкримінують порушення порядку в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію України. Капітана заарештовано.

Російська соціальна мережа “Вконтатке”, як заборонена в Україні, вибула з рейтингу топ-10 сайтів за відвідуваністю серед українців.

НАБУ почало перевірку щодо можливого фінансування виборчої кампанії Тимошенко лівійським диктатором Каддафі.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор