Хороші новини. 5 квітня 2018 року

Алла Комарова

Доброго ранку, країно! Це Радіо Тисячі Мазеп, з вами знов Дафа, і це добрі новини четверга, 5 квітня. Вмикайтесь на позитив та читайте – буде про літачки, катери та космос 😉

Йорданія зацікавлена у нарощуванні поставок української пшениці та олії. «Йорданія залишається одним зі значних споживачів традиційних товарів українського сільськогосподарського експорту – зернових культур, жирів та олії. Окрім того, королівство може розглядатися як своєрідні «ворота» для просування української продукції на ринки інших арабських країн», – зазначив Максим Мартинюк, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України.

Делегація ДКА на чолі з головою Павлом Дегтяренком, до складу якої також увійшли представники ДП «КБ «Південне», взяла участь у 20-й Міжнародній виставці військової та авіаційно-космічної техніки FIDAE-2018, яка проходить з 3 по 8 квітня в м. Сантьяго, Чилі. Під час виставки проведено низку зустрічей, спрямованих на розширення присутності українських підприємств на латиноамериканському ринку космічних товарів та послуг.

У південно-західній частині Чорного моря тривають заводські випробування малих броньованих артилерійських катерів (МБК) типу «Гюрза-М».

ПАТ «Укргазвидобування» (УГВ) в 2017 році збільшило чистий прибуток в 2,6 рази (на 18 млрд 552,909 млн грн) у порівнянні з 2016 роком.

Агрохолдинг «Мрія» запустив першу в Україні інтерактивну карту медоносних культур, на якій відображаються актуальні посівні площі всіх медоносних культур агрохолдингу. Цей інструмент дозволить пасікам ефективно організувати свою роботу, а отже – зібрати більше меду і збільшити дохід.

Головний «Спортивний Оскар» отримав прикордонник – чемпіон світу та Європи з боксу Олександр Хижняк. Саме його визнали одним із найкращих спортсменів 2017 року.

У Києві до «Пляжного патруля» подано вже близько 300 заявок. Summer is coming!

Британська лоукост-авіакомпанія еasyJet і аеропорт «Бориспіль» ведуть переговори щодо польотів в Україну. «еasyJet поки зацікавлений тільки в одному напрямку – Берлін, але там проблема з частотами. Більш того, до цього напрямку є великий інтерес у німецького лоукостера Germanwings», – сказав гендиректор аеропорту Бориспіль Павло Рябікін.

За результатами роботи у I кварталі 2018 року Полтавський автоагрегатний завод значно збільшив реалізацію продукції порівняно з аналогічним періодом минулого року – до понад 37,5 млн грн, темп зростання реалізації склав 120,2%. Відвантажували продукцію новим контрагентам Азербайджану, Молдови, Киргизстану та Швеції.

Air Malta анонсувала відновлення регулярних рейсів з Мальти в Київ з 19 червня і відкрила продаж квитків по даному напрямку. Десь плаче один Бєня.

Україна видала першу електронну візу громадянину Таїланду.

Автор