СБУ: Соколов визнав свою причетність до підготовки терактів

Російські ЗМІ сьогодні поширили лист експерта «Федерального інформаційного центру «Аналітика та безпека» Сергія Соколова, якого керівництво ФСБ було змушено затримати після викриття СБ України спецоперації щодо підготовки низки терористичних актів у Росії на об’єктах критичної інфраструктури у Москві, Курчатові, Тольятті та Курську.

У листі Соколов визнає та фактично бере на себе відповідальність за організацію антиукраїнської провокації:

СБУ переконана, що саме ФСБ дозволила передачу та оприлюднення у російських ЗМІ «відкритого листа» Соколова для дистанціювання від невдалої спецоперації, надійно задокументованою українською спецслужбою.

Нагадаємо, що Голова СБУ Василь Грицак у серпні 2017 року на брифінгу повідомив, що спецслужби РФ розробили операцію з дискредитації України із залученням «в темну» колишніх учасників антитерористичної операції. Слідчими та оперативними співробітниками СБУ зібрано достатньо доказів того, що провокація була спланована та зрежисована саме ФСБ, якою були встановлені прізвища конкретних осіб, які керували діями Соколова, серед них, зокрема близький родич одного з членів комітету Ради Федерації РФ з оборони і безпеки.

Свідчення безпосередніх учасників цих подій та речові докази дають усі підстави вважати, що ця спецоперація російських спецслужб могла стати приводом для відкритого збройного вторгнення Збройних сил РФ в Україну. Фактично це аналогія подій 1999 року, коли організовані ФСБ підриви житлових будинків у Москві стали підставою для початку нової військової кампанії у Чечні.

Після оприлюднення СБ України частини беззаперечних доказів та ознайомлення адвокатів з матеріалами завершеного кримінального провадження, спецслужби РФ провели демонстративне затримання експерта «Федерального інформаційного центру «Аналітика та безпека» Сергія Соколова і керівника цієї структури Руслана Мільченка, для прикриття власного «провалу».

Служба безпеки України й надалі продовжить інформувати громадськість про викриті факти провокацій російських спецслужб проти нашої держави.

Джерело