Робоча поїздка Президента до Вінницької області (фото, відео)

Глава держави: Децентралізація – питання цивілізаційного вибору та складова євроатлантичного курсу України

Децентралізація в Україні є питанням цивілізаційного вибору та складовою євроатлантичного курсу нашої держави. Про це сказав Президент Петро Порошенко на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку під час робочої поїздки до Вінницької області.

«Це (децентралізація – Ред.) питання цивілізаційного вибору, політичної культури, і, якщо хочете національної безпеки національної безпеки», – підкреслив Петро Порошенко.

«Погляньмо на це із досить несподіваного ракурсу, з точки зору євроатлантичної інтеграції. Ну, здавалося б, де децентралізація, а де НАТО? І як вона може бути пов’язана з нашим майбутнім членством в Північноатлантичному альянсі? Тим не менше, у Річній національній програмі під егідою Комісії Україна – НАТО на 2018 рік, яку я своїм Указом затвердив тиждень тому, один із ключових розділів присвячений децентралізації», – зазначив Глава держави.

Він додав: «Тобто, децентралізація в Україні стала частиною наших міжнародних зобов’язань. Чому? Тому, що реалізація стратегічного курсу держави на вступ до НАТО вимагає не тільки модернізації Збройних Сил, що ми надзвичайно ефективно зробили за ці чотири роки, побудувавши нову армію, нові ЗСУ».

За словами Президента, модернізації потребує і прагнення держави жити згідно з демократичними принципами, поважати права й свободи громадянина. «Ще раз наголошую, що децентралізація наближає владу до людини, скорочує час для прийняття і реалізації рішень», – сказав він.

Джерело

 

Не дозволю політиканам влаштовувати паради суверенітетів – Президент про необхідність конституційних змін щодо децентралізації

«Свого часу чекають конституційні зміни, які ми з Прем’єр-міністром розробили, щодо децентралізації влади. Ясно, що потрібні префекти, бо декого на місцях п’янять нові фінансові можливості й вони починають мнити себе удільними князьками, ніби над ними вже немає ніякої влади», – заявив Президент Петро Порошенко на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку під час робочої поїздки до Вінницької області.

Глава держави також наголосив, що необхідна чітко виписана процедура розпуску Рад. «Бо не так давно деякі безвідповідальні місцеві політикани намагалися запустити щось на кшталт параду суверенітетів. Це я про ініціативу деяких обласних рад щодо угод про розподіл повноважень з українським Урядом. Цього ніколи не буде. Я не дам. І той хто буде бавитись у суверенітет – отримає абсолютно чітку відповідь», – заявив Петро Порошенко.

«Сьогодні вони угод вимагають, а завтра Україну продадуть? Є чіткий розподіл повноважень і чітка відповідальність: чим має займатись депутат сільської ради і сільська рада, депутат районної ради, міської ради, територіальної громади, чим мають займатись український Уряд, Парламент і український Президент», – підкреслив він.

«Впевнений в тому, що розподіл повноважень встановлюється не так званим «угодами», а Законами України й українською Конституцією», – наголосив Петро Порошенко.

Він нагадав, що рівно чотири роки тому, почалася історія децентралізації в Україні, хоча говорили про це всі 26-ть років від дня отримання незалежності, кожна влада обіцяла, що і фінансові ресурси, і права реально перейдуть територіальним громадам, громадянам України.

Він також нагадав, що в квітні 2014 року йшла президентська кампанія і наріжним каменем його президентської кампанії була децентралізація.

«З перших днів були розроблені відповідні проекти законодавчих актів, відчувалась потужна підтримка Уряду, з перших днів була налагоджена ефективна робота Парламенту і децентралізація стала однією з моїх перших пріоритетних реформ. Впевнений в тому, що так буде продовжуватись і надалі», – сказав Президент.

«Чому так важлива децентралізація була саме тоді? Дуже просто. Хочу нагадати, що в квітні, травні, червні 2014 року нам нав’язували ззовні політику федералізації. Пам’ятаєте як хотіли оголосити парад суверенітетів? Суверенітет Харкова, суверенітет Запоріжжя, Донбасу – Луганська, Донецька, Одеси», – зазначив Президент та додав, що сьогодні вже спецслужби надали переконливі докази: хто за цим стояв, як це планувалося, хто фінансував. «Все це було з-за кордону і намагалися продати це українському нарду і українському суспільству як шлях до розвитку нашої держави», – зауважив Президент.

«І ми не мали права дурити людей і наша принципова позиція була – Україна є унітарна держава, український народ тримається разом, ми не дамо розколоти державу, проекти «новоросії», «малоросії» зазнають крах. І нашою альтернативою буде ідея делегування повноважень і фінансових ресурсів обраним на місцях самоврядним органам», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент зазначив, що ця концепція тоді піддавалась критиці. Він подякував Володимиру Гройсману, який разом з ним завжди твердо відстоював цю ідею. «Були дискусії між нами коли ми складали проект змін до Конституції, але знайшли правильне рішення і щодо змін до законодавства і щодо конституційних змін і почали рішуче це імплементувати», – нагадав він.

«Хоча говорили, що це дуже ризиковано: як це, що центральна влада втрачає свої повноваження, що ви робите, як ви можете делегувати владу громадам Але ця політика децентралізації виявилася дієвою проти отрутою проти федералізації, яку намагалася Україні штучно прищепити Росія», – сказав Петро Порошенко.

«Президент, Парламент, Уряд погодилися добровільно віддати частину повноважень. Саме життя довело, що то було правильне рішення», – підкреслив він.

Джерело

 

Ухвалення в першому читанні Закону про нацбезпеку сприятиме ефективнішій взаємодії України з НАТО – Президент

Президент Петро Порошенко вітає ухвалення Верховною Радою в першому читанні законопроекту «Про національну безпеку України», адже він дає можливість більш ефективного співробітництва України й Альянсу у захисті територіальної цілісності та незалежності нашої держави.

Під час спілкування із персоналом Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні Глава держави повідомив, що Верховна Рада ухвалила в першому читанні поданий ним проект Закону «Про національну безпеку».

«Щойно мені передзвонили і повідомили, що Парламент підтримав в першому читанні мій законопроект «Про національну безпеку України». Чому це так важливо? Бо цей законопроект відкриває двері для ефективної взаємодії з НАТО», – наголосив Президент і додав, що тепер НАТО з більшою ефективністю допомагатиме нам захищати українську землю.

Петро Порошенко також нагадав, що Україна відбудувала свою армію і створила умови для гідного забезпечення українських воїнів. Все це стало можливим завдяки підтримці як союзників нашої держави, так і її громадян, переконаний Глава держави.

Джерело

 

Місцева влада має розділити з центром спільну відповідальність за майбутнє країни – Президент

Президент Петро Порошенко на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку наголосив, що центральна влада віддала на місця багато повноважень та ресурсів. «Подібно до того як держава добровільно розділила з органами місцевого самоврядування важелі впливу, так і місцеві виборні органи мають розділити з центром спільну відповідальність за майбутнє країни», – підкреслив Президент.

Глава держави наголосив, що влада – це не лише Президент, Уряд і Парламент. За його словами, для громадян її уособленням є співробітники ЖЕКів і центрів адміністративних послуг, лікарі, вчителі, поліцейські, місцеві суди. «Ми маємо піклуватися про те, щоб влада була повернута обличчям і піклувалася про людей. Щоб влада була здатна захистити і допомогти людині. Це наше з вами спільне завдання. Я готовий бути з вами чітким партнером», – зазначив Глава держави.

Президент нагадав про реалізацію своєї програми щодо модернізації та розвитку сільської медицини. «14 млн українців живуть в сільській місцевості. Все життя – то в них паспорти забирали чи не видавали, то Голодомором морили, то перекладали на них основний тягар змін в державі. На сьогоднішній день технічні можливості, які існують в світі, дадуть можливість їм в найкоротші терміни доступу до якісних медичних послуг через телемедицину», – наголосив Глава держави. Він додав, що це фінансується за рахунок повернутих коштів у розмірі 1,5 млрд доларів. За його словами, 4 млрд минулого року і 1 млрд цього року спрямовані на сільську медицину. «Це не те, як дехто з вас розуміє – зробимо типовий проект амбулаторію чи пункту, завеземо нове обладнання, купимо автомобіль і все залишиться як було – будуть чекати, коли відвести пацієнта в район чи область, кардинально не змінивши якість медичних послуг, які будуть надаватись через сільську медицину», – наголосив Президент. Він доручив, забезпечити високоякісний інтернет в кожному селі і вдалося забезпечити, щоб людина, яка звернулася за допомогою, її отримала через систему телемедицини.

Глава держави подякував за допомогу Канаді, Німеччині, Світовому банку, США. «Це мають бути нові осучаснені амбулаторії, вони мають постати до кінця року і ніщо не заважає громадам особливо об’єднаним, у яких є ресурс, покращити базовий проект, який розроблений вже за моїм дорученням в Уряді. Передбачені кошти державного бюджету і ми робимо все для того, щоб запустити цей проект якнайшвидше», – наголосив Президент.

Глава держави також відзначив важливість легалізації заробітних плат, що збільшить надходження до місцевих бюджетів. Президент зауважив, що нині роботодавці скаржаться на дефіцит робочої сили. «Вже немає проблеми безробіття, є проблема з точністю до навпаки. Зрозуміло, що це є середньою температурою по палаті – десь людям нема, де працювати, а десь на кваліфіковану робочу силу полють рекрутери, в тому числі і іноземні», – підкреслив Глава держави. За його словами, цьому сприяє підписання Угоди про асоціацію, яка створює вільний рух товарів, послуг, капіталів та робочої сили.

«Україна поступово стає частиною європейського ринку праці. Це є об’єктивним чинником – з цим стикалися всі нові члени ЄС і сусідніх країн. Але цей чинник спонукає власників бізнесу та топ-менеджмент збільшувати зарплати в країні. Хочу сказати, що тенденція є дуже позитивною», – зауважив Президент.

Глава держави закликав роботодавців: «Платіть людям більше, платіть людям легально. Тоді в них буде менша мотивація їхати на заробітки за кордон, руйнувати родини, створювати соціальну напругу та соціальні проблеми». Президент також відзначив, що паралельно спільними зусиллями необхідно створювати для бізнесу сприятливі умови. За словами Глави держави, нині ініційовано декілька важливих законопроектів, зокрема щодо Національного бюро фінансових розслідувань. Петро Порошенко направив листа до Парламенту визначивши цей законопроект як невідкладний. «Прошу активно взяти участь в його доопрацюванні. Всіх», – зауважив Глава держави. Також за дорученням Президента на переговорах з МВФ обговорюється питання обґрунтування необхідності податку на виведений капітал.

«Кожний міський голова зараз уже, нарешті, кожен голова обласної державної адміністрації, кожна місцева рада бореться за інвестора. Мають власні програми або принаймні я хочу, щоб вони мали власні програми залучення інвестицій», – наголосив Глава держави. За його словами, області України в цьому питанні мають різні показники. Президент розповів, що понад 85% загальний обсяг прямих залучених інвестицій припадає на 7 областей.

Джерело

 

Президент: Частка в 51% місцевих бюджетів від загальнодержавного бюджету розширює можливості розвитку територіальних громад

Президент Петро Порошенко на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку під час робочої поїздки до Вінницької області наголосив на значному збільшенні бюджетів місцевих громад і розширенні їх можливостей для розвитку.

За його словами, бюджетні показники якщо порівняти 2013-2014 роки і 2018 рік переконливо свідчать самі за себе. «У своїх доповідях на Раді регіонального розвитку, в інших виступах, я неодноразово оперував різними статистичними свідченнями на користь реформи місцевого самоврядування. Лише за січень-лютий 2018 року порівняно з двома першими місяцями 2017 року приріст загального фонду місцевих бюджетів склав 21,3% – і така тенденція триває четвертий рік поспіль. Минулого року ці доходи зросли на понад 30%», – зазначив він.

За словами Президента, також прийнято рішення збільшити Фонд регіонального розвитку у порівнянні з попередніми роком з трьох з половиною до шести мільярдів.

«За 26 років про таке ніхто і мріяти не смів», – сказав Петро Порошенко. Він згадав, що в часи, коли очолював бюджетний комітет Верховної Ради, частка місцевих бюджетів в загальному бюджеті держави складала лише 30-35% і «вважалося, що це вже потужний рух вперед».

Глава держави зазначив, що вперше в історії України, якщо брати трансферти – понад 50% зведеного бюджету належить місцевим бюджетам. «І сьогодні разом з грошима приходить відповідальність. Якщо понад половину грошей держава віддає місцевим бюджетам, то і громади вправі спитати – що і як якісно змінюється в державі? В цьому був сенс децентралізації: не треба їхати й питати до Києва, треба спитати своїх міських голів, своїх місцевих депутатів», – підкреслив Президент.

«Бо 51% – різке зростання місцевих бюджетів», – сказав Глава держави.

Він зауважив, що до початку наради спілкувався із міським головою Вінниці Сергієм Моргуновим, який повідомив про бюджет розвитку міста, що збільшився з 50 млн грн у 2013 році до 1 млрд 13 млн у 2018 році.

«Це абсолютно рішучі кроки, які підтверджують наш напрямок на децентралізацію», – сказав Петро Порошенко.

Петро Порошенко також підкреслив, що в умовах війни зробити такі глибинні зміни у співвідношенні державного і місцевого бюджетів – це справжня революція. Він зауважив, що йому час від часу пропонують переглянути пропорцію і повернути частину коштів у розпорядження центру. «Я не пристану на таку пропозицію, бо вважаю її неправильною», – зауважив Президент.

Водночас, він зауважив, що проблема неефективного витрачання коштів існує: «Для деяких громад несподіваний грошопад виявився неначе стихійним лихом».

Глава держави висловив сподівання, що учасники наради обміняються досвідом, як із користю для місцевих громад розпоряджатися тими можливостями, які дає децентралізація. «Адже у кожному регіоні є зримі успішні приклади змін, приклади примножених талантів. Наприклад, у сфері освіти за минулий рік створили 27 тисяч додаткових місць у дитячих садках і збудували 21 школу, провели сотні модернізацій і капітальних ремонтів», – наголосив Президент, зауваживши, що процес реформи місцевого самоврядування та децентралізації ще далекий від завершення.

Джерело

 

Глава держави: Оновлення законодавства щодо децентралізації усуває перешкоди для розвитку територіальних громад

Президент Петро Порошенко наголосив, що законодавча база необхідна для децентралізації в Україні невпинно оновлюється. Про це він сказав на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку під час робочої поїздки до Вінницької області.

«Верховна Рада України ухвалила зміни до Закону про добровільне об’єднання територіальних громад. Це щодо так само добровільного приєднання громад сіл і селищ до територіальних громад міст обласного значення. І він дозволить усунути перешкоди для розростання великих міст та розбудови їх інфраструктури», – зауважив Глава держави.

Президент підкреслив, що сьогодні це актуально для кожного обласного центру. «Цей Закон також створює умови для утворення нових агломерацій, в яких міста-центри будуть мати можливість допомогти невеличким містам у вирішенні їхніх проблем», – додав він. Глава держави очікує проголосований Закон з Парламенту, щоб його детально вивчити. «Я не проти, щоб саме функціонування міських агломерацій регламентувати сучасним Законом з урахуванням кращих світових практик», – зауважив Петро Порошенко.

Глава держави наголосив, що продовжується процес формування спроможних громад шляхом їх добровільного об’єднання, яких вже створено – 665. «Це міцна основа самоврядування, і в першу чергу на селі. І ми маємо визнати – я хотів би вперше поставити це питання – що рано чи пізно тим, хто не зможе об’єднатися знизу, доведеться допомогти об’єднатися згори. Бо не можуть на сьогоднішній день люди залишатися заручниками безініціативності місцевих керівників», – підкреслив Президент.

«Впевнений, що адміністративно територіальний устрій всієї України має бути одноманітним. Карта України немає бути схожа на клаптикову ковдру з купкою латок, а тим більше дірок», – додав лава держави. Також, за його словами, доходи місцевих бюджетів мають бути передбачуваними та стабільними – щоб розраховувати на декілька років вперед на реалізацію масштабних проектів, які за один рік не втілиш.

Крім того, Глава держави підтримав урядову ініціативу щодо створення законодавчої бази середньострокового бюджетного планування. «Парламент, на жаль, не затвердив це. Впевнений, що ми маємо ще повернутися до цієї ініціативи. Воно зрозуміло, що ділити гроші краще щороку, тоді політичної ваги політиків більше. Але такий підхід є неправильним стратегічно», – зауважив Президент.

Джерело

 

Завдяки децентралізації громади мають кошти на реконструкцію і будівництво лікарень – Президент на відкритті реконструйованого відділення Вінницької дитячої лікарні

У рамках робочої поїздки на Вінничину Президент Петро Порошенко взяв учать у відкритті реконструйованого відділення анестезіології та інтенсивної терапії Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні.

Головний лікар закладу Василь Панченко ознайомив Главу держави із роботою відділення та поінформував про заходи, які було здійснено під час реконструкції. Президент оглянув реанімаційну залу, палати відділення, ординаторську, маніпуляційний кабінет.

Під час спілкування з персоналом лікарні Президент зазначив, що такі зміни і сьогоднішня зустріч стали можливими саме завдяки децентралізації, завдяки якій кошти перестали направлятися до центру, а стали залишатися на місцях, громади отримали можливості для реалізації важливих для них проектів.

«Що таке децентралізація простою мовою? Береш забираєш гроші у центральної влади і віддаєш громаді. 60 мільярдів було в місцевих бюджетах, коли я був обраний Президентом і 250 мільярдів зараз. А що таке гроші, що таке додаткових 200 мільярдів? Це школи, дитячі садки, це відремонтовані дороги, які роками не ремонтувалися, це освітлення і це точно лікарні», – сказав Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що розвиток громад і реформи можливі, незважаючи на агресію Росії проти України і необхідність забезпечення нашої армії.

Він зазначив, що на реконструкцію цього реанімаційного відділення було виділено 3 мільйони грн з обласного бюджету, 5 мільйонів – з Державного фонду регіонального розвитку і майже 5 мільйонів з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку.

«Державний бюджет на сьогоднішній день ставить першим пріоритетом інтереси людини – захистити, надати якісні послуги, навчити, вилікувати і саме цьому присвячена реформа охорони здоров’я, реформа освіти, судової системи, Національної безпеки», – також додав Президент.

Глава держави навів слова посла Канади який під час сьогоднішньої урядової наради з децентралізації передав враження іноземних партнерів України, які дивуються як нашій державі за 4 роки вдалося відновити і перебудувати армію, збільшити обсяги бюджетів розвитку, навести порядок в енергетиці, здійснювати кроки з поліпшення бізнес клімату.

«І ми не зупинимося. Ми будемо далі йти для того, щоб реформувати державу», – сказав Президент.

Водночас, він підкреслив, що попереду ще дуже багато роботи. «Одна з перших моїх турбот – це підвищення рівня життя людей і пріоритетом мають бути лікарі», – наголосив Глава держави.

«Ми маємо рішуче рухатись для того, щоб заробітна плата в Україні поступово, але в дуже короткий термін наближалися до заробітних плат наших сусідніх країн. Це справедливо», – сказав Петро Порошенко.

Президент вручив головному лікарю медустанови сертифікат на апарати штучної вентиляції легенів і висловив переконання, що реконструкція лікарні продовжуватиметься.

Головний лікар подякував за увагу і допомогу, яка надається закладу. «Ми дійсно отримуємо останні роки дуже багато коштів. Протягом останніх трьох років – і з Державного фонду регіонального розвитку, і субвенцію соціально-економічного розвитку, і з місцевого бюджету. І це дало нам змогу відремонтувати не тільки це відділення, яке ми сьогодні презентуємо, а й інші відділення. Але сьогоднішнє відділення, яке ми відкриваємо після реконструкції – одне з кращих відділень, яке сьогодні буде працювати і надавати медичну допомогу дітям Вінницької області. Воно оснащене і сучасним обладнанням, і відповідає всім стандартам надання медичної допомоги», – сказав Василь Паненко.

Відділення анестезіології та реанімації Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні займає площу 580 м.кв. і розраховане на 9 ліжок. Щорічно у відділенні лікується близько 700 пацієнтів.

У відділенні працює 50 медичних працівників, з них – 16 лікарі.

У вересні 2017 року розпочалась реконструкція відділення. На ці потреби усього виділено 12,3 млн.грн., у тому числі кошти

Державного фонду регіонального розвитку – 5 млн грн., Державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку (капітальні інвестиції) – 4,2 млн грн. та обласного бюджету – 3,1 млн грн.

Джерело

 

Війна закінчиться нашою перемогою – Президент

Президент Петро Порошенко переконаний, що війна на Сході нашої держави закінчиться перемогою України. Про це він сказав під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ у Вінниці.

«Коли буде мир, коли закінчиться війна – це питання набагато більш складне, але я можу дати відповідь і на це питання. Війна закінчиться нашою перемогою. Я не маю з цього приводу жодного сумніву. Не тільки тому, що ми маємо найкращі Збройні Сили, не тільки тому, що ми боронимо рідну землю, не тільки тому, що українці на сьогоднішній день зруйнували всі сценарії Путіна про «новоросію», «малоросію», розкол держави і все таке інше. А, в тому числі тому, що з нами правда. І у Страсний тиждень можу сказати, що і Господь Бог з нами, тож ми точно переможемо», – сказав Президент.

Відповідаючи на запитання, коли закінчиться АТО, Глава держави сказав: «Дата закінчення АТО буде у травні. Ми переходимо до іншого формату оборони країни відповідно до прийнятого Закону».

Він нагадав, що Верховна Рада підтримала ініційований ним Закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях», згідно з яким формат АТО припиняється. «Ми запроваджуємо абсолютно нові, більш ефективні заходи застосування Збройних Сил з розширенням наших оборонних спроможностей і робимо це тому, що ми бачимо різке зростання рівня загрози на Сході нашої держави», – констатував він.

За словами Президента, нині спостерігається різке зростання рівня загрози на Сході. «І порох треба тримати сухим. І режим АТО, коли це все керувалося через керівництво СБУ, зараз буде переведено до керівництва Збройних Сил. Мною призначений дуже досвідчений військовий, рішучий, з унікальним бойовим досвідом генерал-лейтенант Сергій Наєв і формат АТО буде переведений у відповідний військовий формат під його керівництвом», – сказав Петро Порошенко.

Джерело

 

Президент 9-10 квітня відвідає Німеччину, де обговорюватиме питання миру, миротворців і підтримки реформ в Україні

 

Спілкування зі ЗМІ

Сьогодні у Вінниці спілкуюсь з представниками регіональних ЗМІ.Наголосив, що фінансування Донецької та Луганської областей є головним пріоритетом української влади. На одного мешканця Донецької і Луганської областей виділяється найбільше коштів з державного бюджету України, ніж мешканцю будь-якої області. Вони найбільш постраждали від війни, тому кошти з державного бюджету потрібні йти і на відновлення зруйнованої інфраструктури, і на компенсацію зруйнованого житла, і на допомогу тимчасово переміщених осіб. Ми маємо підтримати наших людей!Також вважаю, що програма «Засвіти Україну» не повинна відтягуватись – у ХХІ столітті українці не мають жити в темних селах. Ми надали усе необхідне фінансування, щоб ця програма була виконана в найближчі два роки.

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 5. April 2018

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з регіональними ЗМІ у Вінниці розповів, що 9-10 квітня відвідає з візитом Німеччину, де планує обговорити питання миру, запровадження миротворчої місії на Донбасі та підтримку реформ в Україні.

«У нас в неділю – Великдень, а в понеділок я вирушаю до Німеччини. Це одна з перших іноземних зустрічей новообраного німецького Уряду», – розповів Президент. За його словами, запланована зустріч з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

«Надзвичайно їй вдячний за ті пріоритети, які вона виставляє, що Україна дуже високо в пріоритетах Німеччини. В якості прикладу можна сказати, що в коаліційній угоді німецького уряду питання України, питання миротворців є ключовим», – наголосив Глава держави.

Президент зауважив: «Про що ми будемо говорити? Про мир, про миротворців, про підтримку реформ, про конкретні проекти, які ми спільно з Німеччиною розгортаємо в Україні. Німеччина має більше 30 проектів підтримки реформ». Глава держави також зазначив, що сьогодні у нараді щодо децентралізації брав участь і виступав німецький експерт, в сфері відповідальності якого два напрямки – децентралізація і сільська медицина.
«Порядок денний у нас дуже великий. Дочекайтеся вівторка», – резюмував Петро Порошенко.

Джерело

 

Президент звернувся до Верховної Ради невідкладно розглянути законопроект про Нацбюро фінансової безпеки

«Сьогодні я підписав і визначив як невідкладний законопроект, який був розроблений в Парламенті за допомогою Уряду, про Національне бюро фінансової безпеки», – повідомив Президент Петро Порошенко під час прес-конференції для ЗМІ у ході робочої поїздки до Вінницької області.

«Що це означає? У силовиків більше немає можливості заходити на підприємства», – підкреслив Петро Порошенко.

За словами Президента, всі вони приходили перевіряти сплату податків: поліція, СБУ, прокуратура, митниця. «Всі. Мені це дуже добре відомо», – зауважив він.

«Сьогодні ми говоримо: вам немає там (на підприємствах – Ред.), що робити. Є одна служба, яка розбереться з податками», зазначив Президент.

Він також зауважив, що передбачається можливість для підприємця у суді захиститися, і лише якщо у суді він програє і не бажатиме сплачувати податки, тільки тоді можна буде застосовувати правоохоронний компонент.

Він також нагадав про законодавчу ініціативу щодо оподаткування виведеного капіталу.

«Кардинальна зміна всієї інвестиційної концепції», – наголосив Президент.

Глава держави акцентував на важливості сьогодні захистити середній клас в Україні.

Джерело

 

Автор