Президент взяв участь в урочистому заході з нагоди передачі водного та автомобільного транспорту Нацполіції (фото)

Президент підписав Указ про заснування 4 липня Дня поліції України

Президент Петро Порошенко підписав Указ про заснування 4 липня Дня поліції України. Про це Глава держави повідомив під час виступу на урочистому заході з нагоди вручення сертифікатів на водний та автомобільний транспорт Національній поліції України.

«Три роки тому ми прийняли дуже не просте, але надзвичайно відповідальне рішення розпочати глобальні зміни у правоохоронній системі. Якісний перехід до нових правоохоронних органів – сказати остаточне прощавай міліції радянського стилю і перейти до формування нової української поліції, яка буде мати і має головне – високу довіру українського народу», – підкреслив Петро Порошенко.

Він нагадав, як все починалося три роки тому, 2015 року. «На Софійській площі, з гарним вишколом, молоді, ввічливі, багато хто зі знанням іноземної мови – перші патрульні поліцейські 4 липня прийняли першу присягу. Перші наряди патрульної поліції, які були створені з нуля. Дуже важливо, що законослухняна, законолюбива та патріотична молодь першою повірила в зміни. І не тільки повірила, а й головне – стала рушійною силою цих перетворень», – зауважив Президент.

«Нам не можна забувати цей день. Я порадився з Міністром (внутрішніх справ України – ред.) і сьогодні підписав Указ про запровадження нового професійного свята Дня поліції України 4 липня. Дякую за підтримку цієї ініціативи», – сказав Глава держави. Він уточнив, що мова не йде про перенесення цієї дати з 4 серпня на 4 липня: «Не перенесення, а заснування –так само, як ми заснували нову поліцію».

Петро Порошенко також наголосив, що починаючи реформу правоохоронної системи всі усвідомлювали, що цей процес буде дуже тривалим та вимагатиме багато зусиль. «Але я дуже задоволений тим, що, в першу чергу, українці побачили надзвичайно важливі зміни у правоохоронній системі, перші зрушення в роботі поліції», – додав він.

«Але це лише початок і почивати на лаврах ніхто не збирається. І будемо рішуче продовжувати реформування. Поступово Національна поліція розвивається в абсолютно європейську структуру, яка має надавати і вже надає якісний правоохоронний сервіс», – підкреслив Президент.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №97/2018
Про внесення зміни до Указу Президента України від 9 грудня 2015 року № 693

Джерело

 

Ця техніка стане складовою впевненості кожного українця у надійності поліцейського захисту – Президент вручив сертифікати на водний та автотранспорт Нацполіції

Президент Петро Порошенко вручив сертифікати на водний та автомобільний транспорт начальникам Головних управлінь Національної поліції України в областях та в місті Києві.

«Глибоко переконаний – ця техніка стане ще однією складовою впевненості кожного українського громадянина у надійності поліцейського захисту. І у захисті України та українців від надзвичайних ситуацій», – сказав Петро Порошенко під час виступу на урочистому заході з нагоди передачі техніки.

Президент підкреслив, що сьогодні у підрозділах патрульної поліції несуть службу 15,5 тисяч молодих, вмотивованих працівників, головна мета яких допомагати и захищати людей, захищати мир і порядок на вулицях українських міст, сіл і селищ. «Щодня на дороги зараз виходить більше трьох тисяч автопатрулів. Під охороною патрульних поліцейських знаходиться більше шести з половиною тисяч кілометрів доріг національного та міжнародного значення», – додав він.

Петро Порошенко наголосив, що сьогодні автопарк Нацполіції буде посилено ще 102 новими автомобілями. Він зауважив, що значна частина з них це автомобілі українського виробництва: «Хоча ви бачите тут Skoda, але вироблені ці авто в українському Закарпатті».

Президент також повідомив, що підрозділи поліції, які мають вихід до річкових та морських акваторій, отримують новий, сучасний водний транспорт для якісного та своєчасного надання допомоги.

«Це – десять патрульних, багатофункціональних катерів. Завдяки своїм технічним характеристикам вони допоможуть поліцейським забезпечити повноцінну охорону публічного порядку та протидіяти злочинам на воді і в тісній координації із наземними підрозділами патрульних поліцейських», – підкреслив він.

Глава держави зазначив, що сьогодні нову техніку отримає також Державна служба із надзвичайних ситуацій і подякував за дуже ефективні зусилля рятівників із подолання надзвичайних ситуацій.

Глава держави подякував поліцейським за віддану службу народу України.

Президент вручив сертифікати на 10 патрульних катерів, 1 аварійно-рятувальний катер, 70 автомобілів «Skoda Rapid», 10 пожежних автоцистерн і 32 автомобілі «Renault Duster». По завершені урочистої церемонії Петро Порошенко також оглянув нову техніку.

Джерело

 

Президент: Не маю сумнівів, що два американських патрульних катери будуть в Україні і принесуть користь у зміцненні обороноздатності Української держави

Президент Петро Порошенко впевнений, що два американських патрульних катери будуть поставлені в Україну і допоможуть українським Військово-Морським Силам Збройних Сил України у зміцненні обороноздатності держави.

«З огляду на низку некоректних фейкових публікацій у ЗМІ та соціальних мережах хотів би скористатись нагодою і поінформувати громадськість про ситуацію з американськими патрульними катерами типу «Island». Зрадофіли напустили стільки туману. Хоча тут, на мою думку, все гранично ясно. Міністерство оборони проходить внутрішньо державні процедури завершення і погодження проекту контракту, який ми отримали від американської сторони», – повідомив Глава держави під час виступу на урочистому заході з нагоди вручення сертифікатів на водний та автомобільний транспорт Національній поліції України.

За словами Президента, заздалегідь заплановано, що на початку травня до України прибуде група фахівців Берегової охорони США для остаточної деталізації і підписання зазначеного контракту. «За попередніми умовами передбачена безкоштовна передача зазначених катерів (до складу ВМС ЗС України – ред.). Хоча підготовка, дообладнання, транспортування будуть проводитись за кошти українського бюджету. Попередньо сума буде понад 10 млн доларів», – розповів Глава держави.

За його словами, з самого початку було прийнято рішення про доцільність укладання зазначеного контракту і декілька тижнів тому відібрана група із 36 військових моряків, які успішно складають іспити і найближчим часом поїдуть на навчання до Балтимору (США).

«Дозвольте зараз не виказувати ворогу дати, деталі і особливості ані контракту, ані катерів – їх обладнання, їх бойових можливостей. Хочу наголосити, що у мене немає сумнівів, що ці два катери будуть у нас і вони принесуть корить ВМС Збройних Сил України у зміцненні обороноздатності Української держави», – наголосив Президент.

Джерело

Автор