Хороші новини. 2 квітня 2018 року

Алла Комарова

І знов доброго ранку на хвилях Радіо Тисячі Мазеп, з вами Дафа і гарні новини понеділка, 2 квітня.

Український онлайн-аукціон OpenmarketSETAM став першим у світі, який використовує технологію Blockchain (зразу кажу – я це написала, не розуміючи кожне друге тут слово, але виглядає стильно та сучасно)

Міністр юстиції Павло Петренко разом з послом США в Україні Марі Йованович та директором програми «Права людини і правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» Романом Романовим відкрили у Дніпрі перший правовий клуб, створений у рамках розвитку системи надання правової допомоги за підтримки Урядів США і Канади та Міжнародного фонду «Відродження». Петренко зазначив, що вони будуть генерувати інноваційні практики у сфері права, проводити в режимі онлайн судові засідання, навчання.

Маріупольський металургійний комбінат отримав сучасне обладнання для виробництва преміум-сталі. Агрегат, обладнаний за останнім словом техніки, буде випускати преміум-сляби. Сталь ця в прямому сенсі слова буде в виробництві найчистішою – все завдяки технологіям від австрійської компанії PrimetalsTechnologies. Таких в Україні ще немає.

Польща побудує швидкісну трасу до України із виходом на КПП «Ягодин». Укравтодор каже, що також відремонтує автошлях від Ковеля до Ягодина. Шосейна інтеграція в ЕС приблизно так і виглядає.

«Кіборги» дісталися до Анкари. Прем’єру відвідали представники турецької влади, дипломатичного корпусу та громадськості. Організацію заходу взяло на себе Посольство України в Туреччині.

Обсяг торгівлі між Україною та Білоруссю в січні-лютому 2018 року сягнув $696 млн, повідомив посол Білорусі в Україні Ігор Сокол. «Зростання українського експорту до Білорусі випереджає зростання білоруського експорту до України: якщо експорт Білорусі до України зростає на 20-25%, то український «плюсує» 40-50%», – розповів він на прес-конференції.

Мережа магазинів молодіжного одягу Colin’s (Туреччина) планує відкрити близько десяти нових магазинів протягом найближчих двох років, а також запустити інтернет-магазин до кінця травня 2018 року.

ПриватБанк подав позов до регіонального суду Нікосії (Кіпр) проти PricewaterhouseCoopers Limited (Кіпр) і ТОВ «ПрайсвотерхаусКуперс» (Україна) і вимагає компенсації завданих такими діями збитків у сумі $3 млрд. Це наступний важливий крок після подачі позову проти екс-власників до Високого суду Лондона в грудні 2017 року, зроблений ПриватБанком з метою відшкодування величезних збитків, тягар яких досі значною мірою впливає на економіку України.

За 1-й квартал 2018 року в Україні введено 160 МВт потужностей відновлюваної енергетики Це більше, ніж за увесь 2016 рік і більше половини від обсягу потужностей, введених протягом 2017 року.

За 1-й квартал 2018 року в Україні введено 160 МВт потужностей відновлюваної енергетикиЗа перших три місяці цього року…

Gepostet von Зроблено в Україні am Montag, 2. April 2018

Вагонобудівне підприємство ПАТ «Дніпровагонмаш»у 2017 році отримало консолідований чистий прибуток у 3,8 разу вищий за показник 2016 року.

ПрАТ «Акціонерна компанія «Київводоканал» за підсумками 2017 року збільшило чистий прибуток в 2,8 рази в порівнянні з 2016 роком. Мабуть, таки почали виплачувати борги.