В Йорданії відкрилася виставка робіт всесвітньо відомого українського художника Івана Марчука (фото)

1 квітня в Королівському культурному центрі Міністр культури Йорданії Набіг Шукум та Посол України в Йорданії Сергій Пасько провели офіційну церемонію відкриття виставки художніх робіт «Голос моєї душі» українського живописця, народного художника України, лауреата Національної премії України ім. Т.Г.Шевченка Івана Степановича Марчука.

Іван Марчук представив 49 художніх робіт, виконані у шести стилях, йорданським високопосадовцям, представникам центральних органів виконавчої влади Йорданії, бізнесменам, главам та співробітникам дипломатичних місій, акредитованих в Королівстві, українській та йорданській громадам.

Міністр культури Йорданії Н.Шукум та відомий йорданський письменник О.Армуті вручили Послу України С.Паську та художнику І.Марчуку дипломи та відзнаки Спілки художників та письменників Йорданії за зміцнення українсько-йорданського культурно-гуманітарного співробітництва.

Культовий український художник Іван Марчук також розповів присутнім про свій життєвий і творчий шлях, проведені виставки в Україні та за кордоном, дарував відвідувачам свої автографи, а також дав інтерв’ю журналістам центрального телеканалу Йорданії «Jordan TV» та популярним телеканалам «Roya TV» та «Jordan Today».

2 квітня о 9:00 в прямому ефірі програми “Новий день” на центральному телеканалі Йорданії «Jordan TV» Посол України в Йорданії Сергій Пасько та відомий український художник Іван Марчук розповіли про українсько-йорданські відносини та відкриття виставки генія художнього мистецтва “Голос моєї душі” в Аммані.

Виставка «Голос моєї душі» триватиме до 7 квітня 2018 року за сприяння і підтримки Міністерства культури Йорданії, Королівського культурного центру, Посольства України, Всеукраїнського демократичного форуму та авіакомпанії Українсько-середземноморські авіалінії. Запрошуємо усіх бажаючих ознайомитися з художніми роботами Івана Марчука. Вхід вільний.

Джерело

Автор