На Сумщині біля кордону затримали двох українців, які йшли з Росії

У минулі вихідні прикордонники Сумського загону, в ході реалізації завчасно отриманої від дільничного інспектора прикордонної служби інформації про можливу протиправну діяльність, затримали двох порушників державного кордону.

Прикордонний патруль за допомогою тепловізійного приладу за кілька метрів від держрубежу, в районі населеного пункту Грабовське, що в Краснопільському районі, затримав двох громадянин України. Чоловіки вночі пішки незаконно перетнули кордон з території Росії в Україну.

Обох затриманих доставлено до прикордонного підрозділу для встановлення усіх обставин правопорушення. Під час проведення фільтраційних заходів охоронці кордону з’ясували, що один із затриманих перебуває у розшуку за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 (шахрайство) КК України, а стосовно іншого відкрите кримінальне провадження за ч. 2, ч. 3 ст. 185 (крадіжка) КК України.

Наразі за незаконне перетинання державного кордону України на 20 та 21-річного чоловіків за порушення державного кордону складені адміністративні матеріали, після чого обох передано представникам Національної поліції.

Джерело