Зради і перемоги тижня. 16-22 березня 2018 року

Дмитро Вовнянко

Розглянемо події 16 – 22 березня 2018 рр.

ЗРАДА

У ЗМІ поширилася інформація, що можливі ускладнення при похованні родичів через зміну порядку проведення судово-медичних експертиз, результати якої є обов’язковою умовою для видачі тіл померлих людей для поховання. В ГПУ роз’яснили, що порядок отримання дозволів для видачі тіл померлих для поховання не зазнає істотних змін.

Працівники Генеральної прокуратури прийшли з обшуками до компанії “Нова пошта”. Правоохоронці провели 15 обшуків у офісах та на складах компанії.

На телеканалі UA:Перший в ефірі показали карта України без окупованого Криму. Те саме сталося в ефірі телеканалу СТБ.

У Києві на Майдані Незалежності прихильники політичної партії «Рух нових сил» демонтували металеві конструкції експозиції присвяченої окупації Криму.

У Миколаєві у власній квартирі скоїв самогубство шляхом пострілу з бойового пістолету 29-річний в. о. директора підприємства «Миколаївський міжнародний аеропорт» герой АТО Владислав Волошин. Ймовірна причина самогубства – складнощі навколо ремонту аеропорту.

Підконтрольні Фірташу підприємства не сплатили понад 500 млн податків. Генпрокуратура проводить розслідування.

Апеляційний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання САП щодо відсторонення заступника мера Одеси Павла Вугельмана від посади.

ПЕРЕМОГА

На Паралімпіаді в Пхенчхані Україна здобула сім золотих, сім срібних та вісім бронзових нагород – 22 медалі.

Президент Петро Порошенко повідомив про завершення антитерористичної операції на Донбасі. формат АТО буде змінено на операцію Об’єднаних сил. Командувачем Об’єднаних сил призначено генерал-лейтенанта Сергія Наєва, першого заступника командувача Сухопутних військ Збройних сил України.

Україна і Кувейт посилять військову співпрацю. Відповідну угоду між оборонними відомствами підписано в Ель-Кувейті. Сторони домовились про взаємний обмін розвідувальною інформацією, співпрацю між оборонно-промисловими комплексами держав, постачання озброєння, військової техніки. Також президент у Кувейті домовився про спрощення візового режиму з Україною.

Українська делегація підписала в Катарі угоду про військово-технічне співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Катар. Президент Петро Порошенко заявив, що Катар готовий надати Україні природний скраплений газ. Ще Україна та Катар домовилися про взаємне скасування візових вимог.

Кабінет міністрів України розірвав програму економічного співробітництва з Російською Федерацією на 2011-2020 роки.

Кабмін заборонив видавати громадянам України паперові паспорти. Відтепер українці, які будуть вперше отримувати, загублять або вирішать замінити фото у паперовому паспорті, отримуватимуть ID-картку.

Верховна Рада погодилася на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. СБУ затримала нардепа.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор