Петро Порошенко у Луцьку представив нового Голову Волинської ОДА (фото)

Глава держави: Ворог України не змінив своїх планів, продовжуючи розколювати державу

Російський агресор не змінив планів щодо розколу України і продовжує підтримувати п’яту колону та інших виконавців для досягнення цієї мети. Про це Президент Петро Порошенко заявив під час представлення нового Голови Волинської обласної державної адміністрації.

Глава держави зауважив, що через незаконну анексію Криму, яка відбулася навесні 2014 року, Україна втратила 3,6% ВВП, 80% – нафтогазоносних покладів Чорного моря, 10% – портової інфраструктури країни. «Через агресію проти нашої держави на сході, на Донбасі Україна недорахувалася 15% ВВП. Окупованими виявилися майже 25% промислового потенціалу України, чверть товарного експорту (також втратила держава – Ред.)», – також додав він. Крім того, елементом гібридної війни для українських виробників стали закриті ринки Росії, які складали 34% товарного обігу країни.

«Дуже розраховував агресор, що мільйони людей опиняться без роботи, країна без валюти», – зазначив Президент та нагадав, і про перекриття постачання енергоносіїв, традиційний газовий шантаж України з боку Росії.

За його словами, на окупованій території також залишились активи банків на суму 5 млрд доларів.

«Якщо розуміти на що розраховував ворог – Україна не мала зберегтися як держава. І це не просто харківська, дніпровська, запорізька, одеська, херсонська, миколаївська «народні республіки». Країна мала бути розколота навпіл», – підкреслив Президент.

«Нічого не змінилося в їх планах. І мені байдуже або через російських олігархів фінансується п’ята колона всередині України, яка сиділа перед Верховною Радою, або знаходять інших виконавців», – наголосив він.

Глава держави зазначив, що вчора всі бачили переконливі докази, які зібрала Служба безпеки України, Генеральна прокуратура разом з представниками Сил спеціальних операцій ЗСУ, коли «люди легко розмірковують над тим, що потрібен керований хаос в центрі Києва». Він нагадав, що оперативне відео, представлене правоохоронцями, доводить, що в планах також були сотні жертв серед цивільного населення.

«Я хочу подякувати країні за таку надзвичайно рішучу реакцію на ці події. Всі згадали про те, в яких умовах зараз ми живемо, будуємо нову країну, реформуємо, змінюємо», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Президент призначив Головою Волинської ОДА Олександра Савченка

Президент Петро Порошенко підписав Указ про призначення на посаду Голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка. Глава держави також звільнив з цієї посади Володимира Гунчика.

Президент представив нового очільника ОДА та зауважив, що знайомий з Олександром Савченко вже вісімнадцять років. «Це професійна, рішуча, патріотична, дуже грамотна і дуже обдарована людина», – наголосив Петро Порошенко.

Серед основних завдань нового керівника, Президент назвав підтримку тенденцій, започаткованих минулим очільником ОДА, захист волинського бізнесу, забезпечення порядку.

«В області має бути порядок. Порядок з бурштином: хто захоче бавитися – отримає по руках. Бурштин є загальнонаціональна власність як українські надри. А доходи від бурштину мають йти, в тому числі і до місцевих бюджетів», – підкреслив Глава держави. Він також акцентував увагу нового керівника на вирішенні земельних проблем, питанні земельного кадастру, збереженні волинських лісів, рішучості в боротьбі з корупцією.

«Об’єднати громаду, об’єднати суспільство. Не давати створити тут вотчину для когось. Хтось спробує – не вийде. Раджу, по-товарськи, не пробувати і не провокуват», – наголосив Президент та звернувся до громади з проханням підтримати нового керівника області в його роботі.

Глава держави також подякував Володимиру Гунчику за роботу на посаді очільника Волині, який в дуже непрості часи зробив надзвичайно корисну роботу.

У свою чергу, новий голова Волинської ОДА Олександр Савченко відзначив здобутки екс-керівника Волині та підкреслив важливість реалізації поставлених завдань. «Їх успішно реалізувати, можливо, навіть у більш стислі терміни», – зазначив він. Олександр Савченко додав: «Не буду зараз нікого переконувати, нікого завіряти. Знаю одне – в цьому залі сидять однодумці і люди, які усвідомлено прийшли на ниву служіння народу і Україні. Тому у нас не може бути іншого шляху, як вперед».

Екс-голова Волинської ОДА Володимир Гунчик подякував за довіру та спільну роботу. «Багато зроблено і багато ще треба зробити», – зауважив він та побажав успіхів новопризначеному керівнику обладміністрації.

Джерело

 

Глава держави: Ключове завдання – вийти на темпи зростання 5-6% ВВП на рік

«Ключове завдання, яке стоїть сьогодні перед Україною – вийти на темпи зростання 5-6% ВВП за рік, і стверджую, що це є абсолютно реально», – підкреслив Президент Петро Порошенко під час представлення нового Голови Волинської обласної державної адміністрації.

Глава держави зазначив, що нещодавно Державний комітет статистики оприлюднив підсумки минулого року, згідно яких збільшення ВВП виявилося більше, ніж очікували – замість 1,8% склало 2,5 %. «Це чітке свідчення того, що економіка адаптувалася до нових умов. Це підтвердження, що найгірше позаду. Але це так само означає, що нема чому радіти. Подібні темпи зростання надто скромні й хороші тільки тим, що прийшли на зміну глибокому падінню в попередні роки. Наголошую, що вони абсолютно недостатні для поточних умов, які склалися в нашій державі», – заявив Президент.

Глава держави зауважив, що в діючій конституційній моделі зростання економіки належить до сфери відповідальності Кабінету Міністрів. «Я, як Президент, буду робити все можливе для того, щоб допомогти Уряду, який працює над тим, щоби максимально пришвидшити темпи зростання, а потім спільними зусиллями конвертувати темпи зростання в покращення добробуту громадян», – зазначив Петро Порошенко.

Президент нагадав, що минулого року було вдвічі підвищено мінімальну заробітну плату. «Скільки крику було, скільки казали, що все помре, ніхто не витримає. Як це ви з 1600 грн підвищили до 3200 грн? Я сказав, що ми на цьому не зупинимось. Цього року економіка ствердиться, мінімальна заробітна плата має бути не 3 700, а 4 000 грн. Об’єктивно. Середня заробітна плата має бути 10 тис. грн», – наголосив він

Глава держави підкреслив, що вартість робочої сили має бути конкурентоздатною з європейськими країнами. «Це чесно по відношенню до українських громадян. Підвищуйте продуктивність праці та рівень заробітної плати. Ми зі свого боку для цього все зробили», – зазначив Петро Порошенко.

Президент нагадав про зниження податкового навантаження на зарплату вдвічі, скорочення єдиного соціального внеску вдвічі, не підвищення податку на доходи фізичних осіб, проведення пенсійної реформи. «Є всі умови для того, щоб перевести зарплату з конвертів», – наголосив Глава держави, додавши, що вигоду від цього отримують і місцеві бюджети.

Джерело