Робоча поїздка Президента до Рівненської області (фото, відео)

Українські рятувальники отримають нові гелікоптери – Президент на зустрічі з підрозділами ДСНС

Президент Петро Порошенко повідомив про переговори та досягнуті домовленості з французькою стороною щодо передачі рятувальних гелікоптерів для потреб українських рятувальників. Про це він сказав під час робочої поїздки до Рівненської області, де передав нову техніку підрозділу ГУ ДСНС.

«Буде підписано Меморандум про наміри щодо закупівлі гелікоптерів. Це ще один важливий крок щодо забезпечення рятувальників, коли вони швидко зможуть дістатися до поранених та зможуть надавати допомогу», – зазначив Петро Порошенко.

За словами Президента, вже цього року перші чотири гелікоптери, зокрема медичний для евакуації поранених та рятувальний, надійдуть на озброєння до Служби з надзвичайних ситуацій.

Петро Порошенко запевнив, що держава й надалі буде рішуче підтримувати рятувальників та територіальні громади, працюючи задля позитивних та результативних змін.

Джерело

 

Президент передав нову техніку рятувальникам Рівненщини: Вона відповідає найвищим вимогам і значно розширює можливості для порятунку життя людей

Президент Петро Порошенко у Рівному передав нову техніку підрозділу Головного управління Державної служби із надзвичайних ситуацій у Рівненській області.

Серед вручених одиниць техніки пожежні автоцистерни, призначені для доставки на місце пожежі особового складу та засобів гасіння вогню, спеціального обладнання тощо, а також оперативно-рятувальні автомобілі.

Звертаючись до представників рівненського аварійно-рятувального загону, Глава держави відзначив професійні успіхи рятувальників Державної служби України з надзвичайних ситуацій. «Часом порятунок тільки одного людського життя обертається багатьма труднощами. Іноді – потребує великої жертовності з боку рятувальників. Від вас завжди вимагаються – і ви їх неодмінно демонструєте – цілковита організованість, неабияке вміння і мужність», – сказав Петро Порошенко.

«Сьогодні реорганізована аварійно-рятувальна служба здатна комплексно вирішувати питання профілактики техногенних аварій. Вона запобігає катастрофам, пожежам і надає першу допомогу кожному, хто потрапив у біду. Коли важко – люди завжди звертаються до рятувальників», – також додав він.

На рахунку рятувальників Рівненщини – сотні врятованих життів, відзначив Президент.

«Величезну роботу пожежно-рятувальні підрозділи області виконують не лише у себе в регіоні, але і в зоні АТО – на Донеччині та Луганщині», – зауважив Петро Порошенко. За його словами, техніка, яку сьогодні передають, профінансована за рахунок центрального та обласного бюджетів, і буде використовуватись не лише на Рівненщині. Президент зауважив, що рятівники, які поїдуть в зону АТО, будуть набагато якісніше оснащені. «Бо ви облаштовуєте там оборонні рубежі, розміновуєте території, надаєте допомогу пораненим. Раніше вам доводилося евакуйовувати мирних мешканців із зони бойових дій», – додав Глава держави.

Президент зауважив, що держава докладає зусиль для покращення грошового та матеріально-технічного забезпечення рятувальників та новостворених територіальних громад.

«ЗІЛи, на яких вже 30 і більше років працюють наші пожежники, безумовно, і морально, і фізично застарілі. Ті машини, які сьогодні ви отримуєте відповідають найвищим вимогам – мають вдвічі більший запас води, унікальну техніку, освітлювальні башти, вогнегасники, з якими до подачі води можна працювати в будинках – значно розширюють ваші можливості по рятуванню життя людей», – переконаний Президент.

Він подякував підрозділам ДСНС за постійну готовність та оперативні дії під час реагування на надзвичайні ситуації, за мужність, патріотизм та професіоналізм. Він запевнив, що держава й надалі підтримуватиме рятувальників. «Працюємо і будемо працювати для позитивних та результативних змін і втілювати у життя основні напрямки реформування системи», – зауважив Президент.

Глава держави оглянув оснащення, яке використовують рятувальники, в тому числі одну із машин, що сьогодні були передані.

Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Рівненській області є одним з основних підрозділів регіону чисельністю 244 працівників, з них 170 осіб атестованого складу та 74 вільнонайманих працівників.

Джерело

 

Президент на Рівненщині: Відкриття нового дитячого садочку – яскравий приклад зрушень, можливих завдяки об’єднанню зусиль

Президент Петро Порошенко на Рівненщині відкрив новозбудоване приміщення дошкільного підрозділу Обарівського ліцею.

Вітаючи малюків та їх батьків із відкриттям, Глава держави зазначив, що це приміщення побудоване із застосуванням енергоефективних технологій, має яскравий, креативний зовнішній та внутрішній дизайн, багатофункціональний простір, тематичне оформлення у сучасній стилістиці.

«Дуже важливо, що увага влади, як державної, так і місцевої, спрямована на майбутнє України – на цих дітей», – сказав Петро Порошенко. Президент підкреслив, що будівництво нового дитячого садка стало можливим завдяки реформам, зокрема реформі децентралізації.

«Те, що я вам обіцяв під час своєї виборчої кампанії, що ми зробимо децентралізацію. І всі гроші, які раніше концентрувалися в Києві прийдуть до територіальних громад. І громади самі будуть визначати як краще використати ці гроші. Не треба з торбами більше ніколи їздити до Києва. Все, що громада заробила, залишається в її розпорядженні», – наголосив Президент. Він зазначив, що «абсолютно рекордні обсяги коштів зараз йдуть на підтримку територіальних громад».

Президент підкреслив, що на Рівненщині від початку року це вже третій новий дитсадок. «По усій Україні відкриваються сотні дитячих садків, шкіл, з абсолютно новою програмою навчання», – сказав Петро Порошенко.

«Завдяки єдності ми втілюємо найсміливіші плани у життя. Ми руйнуємо плани агресора, який прагне підірвати зсередини та розхитати Україну. Ми й далі будемо будувати дитячі садки, школи, дороги, лікарні, армію», – наголосив Глава держави.

«Усе, що я бачу зараз тут, в Обареві – яскравий приклад як починає змінюватися життя, які зрушення можливі завдяки об’єднанню зусиль та згуртованості, завдяки децентралізації. Мені ніколи не перестане бути цікавим, в яких умовах виховуються наші діти. Я не припиню повторювати, що витрати на освіту – найкраща інвестиція в майбутнє», – додав Президент та побажав усім міцного здоров’я, добра, миру, щедрої долі та невичерпної жаги до знань.

«Ніщо не буде кращим символом нашого руху в Європу, ніж сьогоднішня велика подія. Безумовно – для мам. Безумовно – для батьків. Безумовно – для дідусів і бабусь. Я вже і сам дідусь. Але, в першу чергу, для цього молодого покоління, яке вже буде мати абсолютно нові – інші умови, абсолютно нову – кращу освіту. Мати найсміливіші плани на життя і з впевненістю дивитиметься в майбутнє», – наголосив Президент.

Після символічного перерізання стрічки разом із вихованцями садочку Петро Порошенко оглянув нове приміщення ДНЗ. Зокрема, групи для занять та приміщення для сну, музичну залу.

Глава держави поспілкувався з малюками у одній із груп і поцікавився чи подобається їм у новому садочку. Він також поцікавився у завідуючої Тетяни Романович чим новий заклад відрізняється від попереднього. Завідуюча розповіла, що, в першу чергу, це повноцінний ДНЗ повного дня, а раніше у селищі не було садочка і лише функціонували групи дошкільної освіти короткотривалого перебування. У новому закладі також сучасні і комфортні умови, відзначила керівник ДНЗ. «Це велика радість для батьків. Вони всі довго чекали на відкриття садка», – сказала вона.

Після церемонії відкриття Петро Порошенко оглянув новозбудовані приміщення дошкільного навчального закладу. Зокрема, групи та музичну залу. Глава держави також поспілкувався із вихованцями садка та його працівниками.

На території Обарівської сільської ради проживає 380 дітей дошкільного віку, зокрема: в с.Обарів – 338 дітей, в с.Ставки – 42 дитини. При Обарівському ліцеї функціонує дошкільний підрозділ, який відвідує 53 дитини.

Джерело