Як 1+1 ще не почали транслювати написане на парканах?

Mason Lemberg

Вони дуже ображаються на те, що їх вважають тупими лахудрами, адже вони вважають себе принциповими, незалежними, вважають, що несуть “правду в маси”, але ображатися вони мають тільки на себе.

Беремо один з останніх гучних випадків, коли на 1+1 запрошують Онищенка.
Це, взагалі, нормально брати інтерв’ю в злочинця-втікача, який доведено кинув країну на мільярди?
Ну хз… доручення шефа вище правди, моралі і справедливості. Але чого ж тоді ображатися, що вас вважають не незалежними і не принциповими, а особами мінливо-легкої поведінки?

Далі. Онищенка запрошують спеціально для того, щоб той озвучив, що Порошенко має 5 млрд. доларів щорічно на схемі “Роттердам +”
Ок, озвучив. Але ви ж претендуєте на інтелектуальність, професійність, то візьміть об’єми виробництва електроенергії на ТЕС за рік. Це приблизно 40 млрд. кВт-год. і помножте на ціну електроенергії на оптовому ринку. Це приблизно 1,35 грн. за 1 кВт-год. в 2017 році.
І вийде, що вартість електроенергії, виробленої в 2017 році всіма українськими ТЕС, по цінах оптового ринку склала приблизно 54 млрд. грн., що рівно приблизно 2 млрд. дол. США.

ВСІ ТЕС в Україні виробили е/е на 2 млрд. дол. США (для власного споживання і для експорту).
Порошенку з цієї суми зробили відкат в розмірі 5 млрд. дол. США.
І вони це поширюють. І вони ображаються на те, що їх вважають тупими і брехливими.

І я взагалі дивуюсь, як вони ще не почали транслювати те, що написано на парканах? А чим це не інфа?
Мені здається, що нормальні ЗМІ мали б доносити до людей правдиві свідчення, а не просто транслювати будь-яке лайно. Хіба ні?

Ну, і окремий привіт НКРЕКП, Уряду, Міністерству енергетики, БПП, АП і прекрасній редакційній політиці 5-го каналу, які за 1,5 року так і не спромоглись озвучити, що формула “Роттердам +” визначає ПЛАНОВУ вартість е/е на оптовому ринку, що держава дотує тарифи на е/е для населення, і вони менші оптових тарифів, що так звані “експерти з енергетики” не мають поняття в тому, що говорять, і елементарно не відрізняють планову вартість від фактичної, що “експерти з енергетики” насправді нічого не рахували, що “експерти з енергетики” програли 2 суди з цього приводу, і багато інших аспектів, які описані тут.

 

Автор