Роботи з будівництва інфраструктури для експресу Київ–Бориспіль ведуться за графіком

Роботи з будівництва інфраструктури для експресу між Центральним залізничним вокзалом Києва та Міжнародним аеропортом Бориспіль ведуться за графіком. Наразі Укрзалізниця веде розробку проекту землеустрою 3,5 гектарів землі під будівництво інфраструктури для експресу, який курсуватиме між Центральним залізничним вокзалом Києва та Міжнародним аеропортом Бориспіль. Це стало можливим завдяки дозволу на розробку відповідної документації, який надала Укрзалізниці Бориспільська міська рада. Про це повідомив в Facebook в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

 Через відведену земельну ділянку пролягатиме частина маршруту експресу від діючої залізничної колії перегону Георгія Кірпи – Бориспіль до автомобільної траси Київ – Харків. Після розробки проекту та погодження його міською радою Борисполя земля буде передана на постійне користування Укрзалізниці. Загалом, відповідно до проекту будівництва експресу, Укрзалізниці має бути передано шість земельних ділянок загальною площею 13 гектарів.

«Укрзалізниця розробила чіткий план-графік реалізації проекту експресу між залізничним вокзалом Києва та аеропортом Бориспіль. Маємо підтримку Уряду та бориспільської мерії. Наразі триває перший етап – проектно-вишукувальні та організаційно-технічні роботи. Розпочати будівельні роботи плануємо вже в червні», – повідомив Євген Кравцов.

Крім 3,2 км колії, буде збудовано 340-метрову одноколійну залізничну естакаду над трасою Київ – Харків та дві зупиночні платформи поблизу терміналу D аеропорту Бориспіль. Закінчити реалізацію проекту планується до грудня 2018 року.

Джерело