Парубій закликав ЄС ввести санкції щодо причетних до будівництва “Північного потоку-2”

«Ми високо цінуємо підтримку України американськими союзниками і закликаємо інші країни також запровадити санкції проти компаній, які беруть участь у будівництві газогону «Північний потік 2»», – Голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкриваючи ранкове засідання Парламенту, нагадав, що два тижні тому спікери п’яти парламентів: Литви Польщі, України, Латвії та Молдови підписали спільний лист про недопустимість проекту, який є загрозою для енергетичної безпеки України. А.Парубій наголосив, що «дуже важливо, що наш голос був почутий», і зазначив, що сьогодні представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки заявив, що компанії, які беруть участь у будівництві газогону «Північний потік 2», можуть потрапити під санкції.

Зокрема, за його словами, у заяві Держдепу США йдеться:
«Ми вважаємо, що він (Nord Stream 2) Норд Стрім підриває енергетичну безпеку і стабільність Європи. Він надасть Росії ще один засіб для чинення тиску на європейські країни, особливо на такі, як Україна».

Голова Парламенту України підкреслив, що він «високо цінує підтримку України американськими союзниками і закликає інші країни, насамперед країни ЄС, також запровадити санкції проти компаній, які беруть участь у будівництві цього газогону».

«Північний потік 2» – це російська зброя у війні не лише проти України, а й проти усіх країн вільного світу. «Північний потік 2» – це інструмент Путіна, щоб зробити європейські країни залежними від Росії, – сказав він і додав: – Сподіваємось на стратегічну мудрість Європи та її лідерів. Сильніші разом! Незалежні – разом!»

Джерело