Уряд покращив продовольче забезпечення військовослужбовців Нацгвардії

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до норм харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань» від 14 березня 2018 р. № 174, яка покращує продовольче забезпечення військовослужбовців Національної гвардії України за нормою № 1 — загальновійськовою згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 р. № 426.

Відповідний документ був опублікований 16 березня на Урядовому порталі.

Згідно з прийнятими змінами військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом у Національній гвардії України тепер забезпечуватимуться за рахунок держави харчуванням (тільки обідом) за нормою № 1 — загальновійськовою, крім вихідних, святкових днів та часу перебування у відпустці. За бажанням вони зможуть отримати грошову компенсацію в розмірі вартості набору продуктів, який видається на приготування обіду.

Цим документом Уряд також покращив продовольче забезпечення гвардійців під час виконання ними службових завдань. Зокрема, військовослужбовці Національної гвардії України, крім військовослужбовців строкової служби, які вже мають право на безкоштовне харчування за рахунок держави, забезпечуватимуться харчуванням у разі відрядження до іншого населеного пункту поза місцем постійного проходження військової служби для виконання завдань із забезпечення громадської безпеки та охорони громадського порядку.

Таким чином Кабінет міністрів України виправив диспропорцію у продовольчому забезпеченні військовослужбовців Національної гвардії України по відношенню до військовослужбовців Збройних Сил України та поліцейських.

Джерело

Автор