Головна військова прокуратура повідомила про підозру суддям Конституційного Суду РФ

Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України продовжується досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розв’язання та ведення представниками влади і Збройних Сил Російської Федерації агресивної війни проти України, а також вчинення інших злочинів, що призвели до окупації території Автономної республіки Крим і м. Севастополь та інших тяжких наслідків.

На підставі зібраних доказів 01.03.2018 складено повідомлення про підозру Голові та 18 суддям Конституційного Суду Російської Федерації у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України, представниками влади, за попередньою змовою групою осіб, які призвели до тяжких наслідків).

Указані особи 19.03.2014, діючи за попередньою змовою групою із представниками влади та Збройних Сил РФ, як пособники у вчиненні останніми посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, грубо знехтувавши вимогами законодавства та міжнародних зобов’язань Російської Федерації, одноголосно визнали таким, що начебто відповідає Конституції РФ нікчемний «договір» між Російською Федерацією і так званою «республікою Крим» про прийняття до складу РФ цього квазіутворення.

Згідно з вимогами ст. 8 Федерального конституційного закону РФ «Про порядок прийому до Російської Федерації та утворення у її складі нового суб’єкта Російської Федерації» від 17 грудня 2001 року, договір про прийняття нового суб’єкта Російської Федерації може бути ратифікованим лише в тому випадку, якщо Конституційний Суд РФ визнає цей договір таким, що відповідає Конституції Російської Федерації.

Таким чином, штучна легітимізація керівництвом Російської Федерації окупації частини території України – Автономної республіки Крим і міста Севастополь, була б неможливою без указаного незаконного рішення суддів Конституційного Суду РФ.

Зазначеними діями судді Конституційного Суду Російської Федерації сприяли представникам влади і Збройних Сил РФ шляхом усунення перешкод у вчиненні ними умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до тяжких наслідків у вигляді окупації частини території України та заподіяння матеріальних збитків нашій державі на суму понад 1 трильйон гривень.

У відповідності до вимог Кримінального процесуального кодексу України, 06.03.2018 за допомогою кур’єрської служби міжнародної доставки та електронною поштою письмові повідомлення про підозру разом із пам’ятками про процесуальні права та обов’язки підозрюваного, а також повістками про виклик для проведення слідчих дій на 13 та 19 березня 2018 року, доставлені за місцем роботи підозрюваних (Конституційний Суд РФ, отримав працівник секретаріату Сенякова).

У разі нез’явлення до Головної військової прокуратури у визначений строк без поважних причин підозрюваних буде оголошено в розшук та скеровано до суду клопотання про надання дозволу на їх затримання з метою доставки в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Головною військовою прокуратурою продовжується збір доказів причетності представників влади та службових осіб Збройних Сил Російської Федерації, а також їх пособників, до розв’язання і ведення агресивної війни проти України та вчинення інших злочинів з тим, щоб кожен, хто вчинив указані кримінальні правопорушення проти основ національної безпеки України, миру та міжнародного правопорядку був притягнутий до передбаченої законом кримінальної відповідальності та поніс покарання, яке буде визначене судом.

Довідково: за вчинення інкримінованого підозрюваним особливо тяжкого злочину проти основ національної безпеки України Кримінальним кодексом України в редакції станом на 19.03.2014 передбачене максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Джерело