Звернення Першого заступника Секретаря РНБО України О.Гладковського до ЗМІ

У зв’язку з нещодавньою публікацією на сайті «Української правди» звинувачень на мою адресу вважаю за необхідне пояснити наступне.

Відповідно до статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Таким чином, у рамках своїх повноважень я не можу впливати на рішення Міністерства оборони України, і ніколи цього не робив.

Також хочу нагадати, що в 2014 році я вийшов із управління усіма підприємствами, які входять до структури корпорації «Богдан». Нині я не ухвалюю жодних управлінських рішень, пов’язаних із бізнес-процесами цієї структури. Тому звинувачення у лобізмі продукції корпорації без жодних доказів та фактів кидають тінь на мене як на посадову особу та громадянина України.

Я з великою повагою ставлюся до журналістської роботи, але прошу не використовувати неперевірену інформацію. Своєю чергою, готовий усіляко сприяти тому, аби журналісти, зокрема, і автор згаданої статті, отримували об’єктивну інформацію.

Джерело

Автор