ГПУ здійснює розслідування ухилення від сплати податків фізичною особою на суму близько 6,3 млн грн

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України, за оперативного супроводження ДПІ у Деснянському районі ГУ ДФС у м. Києві, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення особами від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), що призвели до фактичного ненадходження до бюджету коштів у особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що фізична особа здійснюючи протягом 2015-2016 років господарську діяльність у сфері будівництва, реалізовувала громадянам об’єкти нерухомості не сплативши при цьому податки та збори до бюджету на загальну суму близько 6,3 млн грн.

За ухвалами Печерського районного суду м. Києва слідчими Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України проведено обшуки за результатами яких, виявлено та вилучено документацію та комп’ютерну техніку, що підтверджує факти ухилення особи від сплати податків та зборів (обов’язкових платежів).

Разом з тим, за місцем проживання особи слідчими виявлено та вилучено вироби та сировину з бурштину, загальною вагою близько 300 кілограмів, а також вогнепальну зброю та набої до неї.

Наразі вирішується питання про реєстрацію кримінальних правопорушень за фактом імовірної співучасті у вчиненні злочинів пов’язаних із незаконним видобуванням корисних копалин та незаконним поводженням зі зброєю та бойовими припасами. Встановлюється коло осіб, причетних до вчинення протиправних дій, спрямованих на ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових) платежів.

Джерело