Нацгвардійці доставили міжнародний гуманітарний вантаж мешканцям прифронтової зони (фото)

1 березня чотири вантажівки з гуманітарною допомогою військові Збройних Сил Латвійської Республіки та Національної гвардії України доставили для мешканців прифронтових зон Луганщини.

Гуманітарний вантаж від європейських країн передали населенню трьох містечок: Станиця Луганська, Попасна та Новоайдар.

«Ми допомагаємо Україні у цей нелегкий час не вперше і не збираємося зупинятися. Допомога та підтримка на війні дуже необхідна. Весь цей вантаж ми збираємо в Швеції, а потім веземо до Латвії, після чого наші військові його укомплектовують та передають Національній гвардії, а ті, у свою чергу, родинам, які цього найбільш потребують», – поділився головний капелан Збройних Сил Латвійської Республіки Елмарс Плявіньш.

Серед переданої гуманітарної допомоги одяг, взуття, іграшки, а також домашній текстиль, у тому числі постільна білизна. Як запевнила Радник голови Станично-Луганської РДА Наталія Журбенко, серед речей все те, що треба малозабезпеченим сім`ям, які знаходяться на прифронтових зонах.

«Ми дуже вдячні бійцям Національної гвардії України, які стежать за тим, щоб цю допомогу нашим жителям привезли. Звісно Швеції, яка не залишається осторонь і  Латвійській Республіці. Дякуємо усім, хто не забуває людей, витрачає час і зусилля, аби полегшити життя цим сім’ям», – подякувала голова Айдарського Червого Хреста Наталія Познякова.

Організатори додали, що така акція допомоги соціально незахищеним верствам населення Луганщини та Донеччини в 2018 відбудеться двічі. Стосовно співпраці, окрім гуманітарних проектів, в Україні також реалізовується оздоровлення дітей загиблих військовослужбовців на території Латвійської Республіки.

Джерело

Автор