Поліція Києва під Верховною Радою забезпечує громадський порядок (фото)

Начальник столичної поліції Андрій Крищенко наголосив на цьому, коментуючи заяви окремих осіб про так звану «зачистку» наметового містечка.

З метою належного забезпечення правопорядку під час засідання Верховної Ради України столичні поліцейські посилили заходи безпеки в урядовому кварталі. Кількість залучених правоохоронців може змінюватися, відповідно до ситуації.

За словами начальника Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрія Крищенка, у межах своєї компетенції та законних повноважень правоохоронці миттєво реагуватимуть на будь-які прояви порушень законодавства:

«Інформація, яка поширюється у мережі Інтернет, про нібито «зачистки» чи «штурм» наметового містечка під Верховною Радою України, не відповідає дійсності. До того ж, «зачистки» і «штурми» – це не поліцейські заходи, передбачені Законом України «Про Національну поліцію»: правоохоронці можуть виконувати рішення судів або проводити слідчі дії. Поліція Києва біля ВРУ лише забезпечує громадський порядок».

Тож керівник столичних поліцейських закликав громадян дотримуватися вимог чинного законодавств та не порушувати громадський порядок.

Джерело