Економ-тиждень. 21–27 лютого 2018 року

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Економ_тиждень. Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Розглядаємо події 21 – 27 лютого 2018 рр.

АКТИВ. За рік чисті активи банків зросли на 6,4% до 1336 млрд гривень. Найбільші темпи зростання активів спостерігалися в IV кварталі (+ 4,3%). В результаті докапіталізації держбанків портфель ОВДП по системі збільшився на 107 млрд гривень.

ПАСИВ. Україна в 2017 році виконала лише 41% міжнародних зобов’язань в рамках імплементації Угоди про асоціацію з Європейським союзом.

АКТИВ. У всіх регіонах України створені штаби з моніторингу та контролю за станом виконання органами Державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів. За 10 перших днів державні виконавці заборонили виїзд за кордон 25 тис. злісних неплатників аліментів та винесли понад 21 тис. постанов про тимчасову заборону керувати транспортними засобами.

ПАСИВ. Станом на 1 лютого заборгованість споживачів за використану теплову енергію збільшилася на 10%, або на 466 млн гривень, і склала 5,18 млрд гривень у порівнянні з 1 січня.

АКТИВ. У 2017 році Україна продала Німеччини товарів на понад 2,2 мільярда євро, що на 24 відсотки більше, ніж в 2016 році.

ПАСИВ. Офіційний представник ЄС Майя Косьянчич і міністр фінансів України Олександр Данилюк заявили про рішення Європейського Союзу закрити проект модернізації контрольно-пропускних пунктів на кордоні України. Водночас голова представництва ЄС в Україні Х’юг Мінгареллі повідомив, що таке рішення не приймалося.

АКТИВ. Укрзалізниця уклала з General Electric контракт на 1 млрд доларів. Компанії підписали пакет документів, який передбачає 15-річне партнерство з модернізації локомотивного парку та постачання нових локомотивів.

ПАСИВ. Порушення можна знайти на кожному з маршрутів громадського транспорту столиці. Київська міська влада буде ініціювати збільшення штрафів і посилення санкцій щодо перевізників, які порушують вимоги договорів, укладених з організатором перевезень по території столиці, а також норм і стандартів з безпеки руху та пасажирських перевезень.

АКТИВ. У 2017 році до ЄС експортовано 357 нових товарів. У 2017 році до ринків країн Європейського союзу експортували свої товари та послуги 14 тисяч 136 українських компаній.

АКТИВ. Промислове виробництво в Україні у січні 2018 року порівняно з відповідним місяцем 2017 р. збільшилося на 3,6%.

АКТИВ. Агентством з розшуку та менеджменту активів (АРМА) повернуто активів на 10 мільйонів доларів. Заарештовано 50 об’єктів.

АКТИВ. З початку місяця за принципом “єдиного вікна” оформлено 80% митних декларацій. При імпорті цей показник становить 73,6%, при експорті – 86,6%.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор