ГПУ повідомила про підозру колишньому голові та одному з суддів Обухівського райсуду Київської області (фото)

Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження за фактами винесення неправосудних рішень суддями у січні 2014 року стосовно учасників мирних акцій протесту, що призвело до необґрунтованого їх притягнення до адміністративної відповідальності, подальшого укриття вчинення зазначених тяжких злочинів та службової недбалості, а також фактами втручання в роботу автоматизованої системи документообігу вказаного суду за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 375, ч. 1 ст. 396, ч. 1 ст. 367 та ч. 1 ст. 376-1 КК України.

У ході здійснення досудового розслідування у порядку ст. ст. 111, 135, 278 КПК України повідомлено про підозру колишньому голові Обухівського районного суду Київської області та одному з суддів вказаного суду у винесенні неправосудних постанов, якими незаконно притягнуто до адміністративної відповідальності учасників автоходи 29.12.2013 до президентської резиденції «Межигір’я» та накладено максимально можливі стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами строком на 6 місяців, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК України.

Крім цього, зазначеному колишньому голові суду повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 375, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 376-1 КК України, які полягали в організації втручання в автоматизовану систему документообігу суду та організації постановлення неправосудного рішення стосовно учасників вказаної ходи іншим суддею.

Наразі вирішується питання про обрання вказаним особам запобіжних заходів. Досудове розслідування триває.

Джерело

Автор