Під час подій в Оболонському суді Києва поліція діяла у суворій відповідності до законодавства (відео)

Всі заходи здійснювалися з метою забезпечення публічної безпеки і порядку, а також з метою уникнення провокацій.

21 лютого 2018 року в Оболонському районному суді м. Києва відбувався розгляд справи про державну зраду колишнього президента України Віктора Януковича. У зв’язку із запланованою участю у судовому засіданні Президента України Петра Порошенка на території суду та в самій будівлі були запроваджені передбачені законодавством України заходи безпеки, погоджені з Управлінням державної охорони.

З метою вжиття заходів безпеки правоохоронці проводили поверхневий огляд громадян, які бажали взяти участь у засіданні суду. Ці заходи здійснювалися у чіткій відповідності до ст. 29 Закону України «Про Національну поліцію»,  оскільки сприяли виконанню покладених на поліцію завдань із забезпечення публічної безпеки і порядку, а також особистої безпеки учасників судового засідання.

Огляд громадян полягав у проханні розстебнути верхній одяг. Цей огляд проводили працівники поліції однієї статі із громадянами, які мали бажання потрапити на судове засідання, як це і передбачено ч.3 ст. 34 Закону України «Про Національну поліцію».

Водночас слід зазначити, що завдяки проведеним поліцією заходам вдалося запобігти провокативним діям представниці одного із громадських рухів. Із жінкою було проведено профілактичну бесіду про неприпустимість вчинення правопорушень, після чого відпущено.

Джерело

Президент вважає дії силовиків в Оболонському суді Києва неприпустимими.Просимо вибачення у всіх журналістів і чекаємо на результати службового розслідування.

Posted by Svyatoslav Tsegolko on Donnerstag, 22. Februar 2018

Шановні колежанки- журналістки. Я повністю поділяю ваше обурення діями тих представників силових структур, які вчора вда…

Posted by Iryna Gerashchenko on Mittwoch, 21. Februar 2018

Автор