В Маріуполі відкрили сервісний центр МВС та ЦНАП у торговельному центрі (фото)

Маріуполь став другим містом України, де одночасно відкрилися новий сервісний центр МВС та ЦНАП. Куточок державних послуг розмістився в торговельно-розважальному центрі «PortCity». Тепер на одній локації можна одночасно зареєструвати авто і отримати паспорт.

Відкриття відбулося за участі міського голови Вадима Бойченка, генерального директора ООО «МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ» Юрія Риженкова та представника Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

18 адміністраторів сервісного центру МВС будуть надавати понад 130 послуг на день: реєстрація та перереєстрація транспортних засобів, видача та заміна водійських посвідчень, видача довідок про відсутність судимостей.

7 працівників ЦНАПу працюватимуть за такими напрямками як земельні питання, містобудування і архітектура, закордонні та ID-паспорти, житло, квартирний обмін тощо.

«Спільний проект сервісного центру МВС та ЦНАП  –  це приклад ефективного приватно-державного партнерства, а також успішної співпраці з місцевими органами влади. Перший такий проект, що розмістив найбільшу кількість адміністративних послуг на одній локації, ми презентували в 2016 році в м. Дніпро. І сьогодні вважаємо особливо важливим, що такий сучасний та інноваційний центр з’явився саме на Сході України», — зазначив керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Він додав, що сервісний центр у Маріуполі є вже другим новим сервісним центром МВС у Донецькій області. Також у регіоні успішно функціонує мобільний сервісний центр МВС, що надає послуги громадянам у віддалених куточках області.

Реалізація такого проекту стала можливою завдяки підтримці Фонду розвитку Маріуполя, Маріупольської міської ради та іноземних партнерів, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Центр побудований за принципом прозорого офісу, оформлений в традиційно єдиному візуальному стилі та зі своїми дизайн-особливостями, зокрема, тут зібрали чи ненайбільшу в Україні колекцію номерних знаків.
Обладнаний такими технічними зручностями як електронна черга, електронний інформаційний бокс, відеокамери спостереження, за якими можна перевірити завантаженість центру онлайн, та термінали для оплати послуг. Також тут є полиця для буккросингу, а біля центру облаштовані паркувальні місця для клієнтів та зручний майданчик для проведення  експертного огляду транспортних засобів.

Окрім цього, на локації працює екзаменаційний клас для складання іспитів на отримання посвідчення водія.

За минулий рік було оновлено загалом 50 сервісних центрів МВС, цього року плануємо остаточно оновити усі по Україні. Цього тижня було презентовано ще два нових сервісних центри МВС: в м. Старобільськ Луганської області та смт Володимирець Рівненської області.

Серед новацій 2017 року — запровадження нових тестів з ПДР. Перед запуском вони вперше пройшли громадське обговорення, в якому взяли участь 10 706 осіб.

Експертною групою було опрацьовано 3500 відгуків та внесено 800 поправок. Усі питання викладені у відкритому доступі на сайті Головного сервісного центру МВС, а також там працює онлайн-тренажер, за допомогою якого можна безкоштовно та необмежену кількість разів перевіряти свої знання з ПДР. Ним скористалися вже більше 1 000 000 разів.

У 2018 році заплановані наступні нововведення: онлайн-запис на отримання послуг та складання іспитів в СЦ МВС, онлайн-замовлення індивідуальних номерних знаків, запровадження персонального діджитал-кабінету власника авто, відеофіксація практичних іспитів на отримання водійського посвідчення та інші.

Деталі щодо адрес, годин роботи сервісних центрів МВС та відповіді на поширені питання, що стосуються послуг сервісних центрів МВС, ви можете знайти на сайті Головного сервісного центру МВС. За консультаціями звертайтеся за телефоном (044) 290-19-88 або у повідомлення на офіційній сторінці в Фейсбук.

Джерело