«Радіо Ера» стане розмовним «НВ Радіо»

ТОВ «Телерадіокомпанія «Радіо-Ера», м. Київ, переоформило дві ліцензії на мовлення у зв’язку зі зміною позивних, складу редакційної ради, програмної концепції мовлення, організаційно-технічних зобов’язань, власників, пов’язаних осіб, місцезнаходження компанії.

Відтепер в ефірі звучатиме позивний  «НВ Радіо».

  •  Загальний обсяг мовлення становитиме 24 години на добу;
  • Частка програм (передач) власного виробництва: 18 годин 54 хвилини на добу, 78,75%;
  • Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (у тому числі власного виробництва): 19 годин 16 хвилин на добу – 80,28%;
  • Обсяг частки пісень державною мовою: не менше 25% державною мовою, не менше 60% іноземними мовами, які є офіційними мовами Європейського Союзу, як це передбачено нормами законодавства;
  • Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 4 години 44 хвилини на добу – 19,72%;
  • Формат: інформаційно-просвітницький.

У редакційну раду увійшли В. Сич, В. Калниш, О. Пасховер,  І. Сінченко, О. Куришко, Ю. Пустовіт.

Як повідомили представники  мовника, це буде нове, якісне розмовне радіо, з прямоефірними програмами до 15 годин на добу, через кожні дві години звучатимуть новини по 20 хвилин, які не будуть продаватися іншим мовникам, з двома великими інформаційними блоками, авторськими програмами і дискусійним майданчиком, куди будуть запрошуватися фахівці певної галузі. Увесь редакційний матеріал готуватиметься українською мовою, російська звучатиме лише в авторських програмах, тобто мова ведення програм відповідатиме  вимогам чинного законодавства.

Певний час радіо працюватиме в режимі технічного мовлення, тобто в ефірі програми звучатимуть у запису, а в березні розпочнеться повноцінне мовлення нової команди.

Джерело

Керівником проекту «Радіо Ера FM» став Валерій Калниш, який раніше працював головним редактором газети «Коммерсантъ-Украина», «Радио Вести», а також інтернет-порталу «РБК-Україна». У жовтні він розказав «Детектору медіа» про свої плани щодо переформатування радіостанції.

Автор