Ще одного бойовика «Оплоту» затримали прикордонники на Донеччині

Інформацію стосовно участі одного з громадян України в складі незаконних воєнізованих формувань так званої «Донецької народної республіки» отримали оперативники Донецько-Луганського регіонального управління Держприкордонслужби нещодавно. Чоловік 1991 року народження проживав у Волноваському районі Донецької області.

Встановлено, що протягом 2017 року він проходив службу в підрозділі незаконних бандформувань «Оплот» на посаді стрільця. Зокрема, молодик перебував на одному з блокпостів на околиці н.п. Докучаєвськ та здійснював злочинну діяльність проти України.

В діях громадянина України вбачаються ознаки складу злочину ККУ за ч.1 ст. 260 за створення не передбачених законами України воєнізованих формувань або участь у їх діяльності.

Наразі затриманого передано представникам Національної поліції.

Нагадаємо, учора КПВВ «Новотроїцьке» військовослужбовці Держприкордонслужби затримали жінку 1989 року народження, яка входила до складу «Оплоту». Оперативники з’ясували, що жінка входила до складу непередбачених законом України воєнізованих формувань так званої «Донецької народної республіки». У серпні 2014 року вона вступила в підрозділ «Оплот», де мала нібито отримати посаду помічника кухаря, однак в подальшому, за порадою чоловіка, відмовилась проходити службу в НЗФ. Її також було передано співробітникам Національної поліції для подальшої перевірки.

Джерело

Автор