На Хмельниччині суд взяв під варту жінку, яка здала в оренду для жебракування свого 4-річного сина (відео)

Зловмисниці оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) Кримінального кодексу України та на період досудового розслідування взяли під варту.

Нагадаємо, 16 лютого працівники відділу по боротьбі з торгівлею людьми спільно зі слідчими поліції в Хмельницькій області та колегами із СБУ, за процесуального керівництва прокуратури, затримали зловмисницю, яка намагалася віддати свого чотирирічного сина у довгострокову оренду для зайняття жебракуванням.

Жінку затримали безпосередньо в момент отримання нею коштів за хлопчика. За те, що віддала власну дитину в оренду, 32-річна жителька Білогірського району отримала 15 тисяч гривень.

Слідчий вже оголосив зловмисниці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 15 років позбавлення волі.

17 лютого Хмельницький міськрайонний суд визначив жінці міру запобіжного заходу на період досудового розслідування. Тож найближчі два місяці вона проведе під вартою.

Джерело