Українська делегація бере участь у 68-му кінофестивалі «Берлінале»

Українська делегація на чолі з Віце-прем’єр-міністром Павлом Розенком бере участь у 68-му Берлінському міжнародному кінофестивалі «Берлінале». В рамках кінофестивалю відбулося відкриття Українського національного стенду та презентація Discover Ukraine в рамках «Country Session», яка покликана заохотити іноземних кінопрофесіоналів та інвесторів до співпраці з українськими кінематографістами.

Павло Розенко нагадав, що у Держбюджеті на 2018 рік видатки на підтримку національного кіновиробництва збільшено на 500 млн грн. «У 2018 році держава додала на розвиток кіно ще півмільярда, в цілому спрямувавши на розвиток українського кінематографу близько мільярда гривень. І тут в Берліні ми хочемо показати, що Україна має нові можливості для співпраці, має всі шанси зайняти гідне місце в світовому кіно. Я впевнений, що наше покоління є свідком ренесансу українського кінематографа, і наша спільна робота в трикутнику: Президент, Парламент і кіноіндустрія досягне високого результату», – зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Організатори та учасники кінофестивалю відзначають безпрецедентну активність українських кінематографістів на 68-му «Берлінале». У рамках кінофестивалю українська делегація проводить зустрічі з міжнародними продюсерами, дистрибуторами, а також представниками фінансових установ, торгових агенцій та телеканалів тощо.

«Берлінале» – міжнародний кінофестиваль класу «А», який вважається одним з найпрестижніших і найбільш відвідуваних кінофестивалів світу. Щорічно проводиться з 1951 року в столиці Німеччини. В рамках «Берлінале» працює Європейський кіноринок (EFM), який є одним з найважливіших місць зустрічі професіоналів у сфері кіноіндустрії: виробників, дистриб’юторів, сейлз-агентів, організаторів фестивалів та кіноринку.

Джерело