Зради і перемоги тижня. 9-15 лютого 2018 року

Дмитро Вовнянко

Цього разу із запізненням, вибачте – #зрадатижня-перемогатижня.

Розглянемо події 9 – 15 лютого 2018 р.

ЗРАДА

Помер філософ Мирослав Попович.

Міністерство оборони повідомило, що призупиняє замовлення на виробництво санітарних автомобілів «Богдан 2251», щоб усунути недоліки технічної, експлуатаційної та медичної частин.

У Львівській області, у місті Стрий, невідомі відбили голову пам’ятнику Тарасу Шевченку, який встановлений у міському парку культури й відпочинку. Також у Харкові невідомі розмалювали пам’ятник УПА в кольори прапора Польщі.

Керівник Держконцерну «Укроборонпром» Роман Романов прийняв рішення про свою відставку.

Убито чотирьох морських піхотинців за місцем дислокації військової частини А-2802 в колишньому пансіонаті в селі Бердянське Донецької області. Згідно з повідомленням, їх застрелили двоє товаришів по службі з автоматів Калашникова. Правоохоронці затримали двох підозрюваних.

Митець Антін Мухарський повідомив, що поїхав з України до Європи та, ймовірно, проситиме там політичного притулку.

Солом’янський районний суд Києва в четвер застосував запобіжний захід у формі особистої поруки для міського голови Одеси Геннадія Труханова. Труханова взяв на поруки нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Дмитро Голубов.

ПЕРЕМОГА

Служба зовнішньої розвідки 8 лютого затримала колишнього депутата Верховної Ради від фракції «Партія регіонів» Олександра Шепелєва, якого підозрюють у державній зраді, розкраданні та причетності до замовного вбивства.

Український 56-й окремий вертолітний загін Місії ООН, що з січня 2004 року виконував завдання у Ліберії, повертається до України.

Українська спортсменка Дар’я Білодід перемогла на міжнародному турнірі з дзюдо GRAND SLAM у Парижі.

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі висланий до Польщі.

Україна піднялася в рейтингу «Індекс економічної свободи (Index of Economic Freedom) 2018 року» зі 166 на 150 місце.

Вища рада правосуддя звільнила суддю Подільського райсуду Києва Наталю Неганову через те, що вона ухвалювала рішення про арешт активістів Євромайдану в період з листопада 2013 року по лютий 2014 року.

Кабінет міністрів України схвалив законопроект про внесення змін до закону про санкції, який потенційно може передбачати розширення санкцій проти Росії.


Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор