Щодо подій під час суду над Трухановим

Костюк Олександр

Почитав багато коментарів. Багато версій: хто перший почав, хто правий і хто винний, обурення «злочинною владою», «продажними судами» і «мусорами»… І зрозумів одну просту річ. Насправді, потрібна була бійка заради бійки. Заради загальної дестабілізації.

Було обрано зручний і дразливий для суспільства привід: суд над “нєхорошім проросійскім корупціонєром” – чудовий ґрунт для роздмухування “зради”.

І провокація, як завжди у гебні, була організована з ОБОХ боків протистояння. Так гебня робила на Майдані, так гебня робила в Одесі 2-го травня 2014року. І ще багато, багато разів. З одного боку тітушки Труханова, з іншого боку “радікали”, фінансовані кремлем і декоровані українською національною символікою. Методика проста, ефективна і постійно використовується спецслужбами РФ. Гебешний стандарт: щоб провокація була ефективною, ПРОВОКАТОРИ МАЮТЬ ДІЯТИ З ОБОХ БОКІВ. Результат прогнозований: розкол суспільства, підрив авторитету влади та поліції, взаємна ненависть між громадянами України, дестабілізація держави, підтвердження в очах світу останньої тези Лаврова: «Министр иностранных дел России Сергей Лавров заявил, что Украина дошла до такого состояния, что не может вести управление самой собой.» ©

Методика ця наглядно викрилася, наприклад, в історії з підпалом офісу телеканала Інтер (хто пам’ятає). Нагадаю: підпал шин під офісом Інтера організовував такий собі “українській націоналіст” Олексій Середюк (людина Корчинського). А всередині офісу камери зафіксували невідомих людей, які здійснювали справжній підпал. А потім виплили на світ тісні зв’язки Середюка з російськими націоналістами і особисто з Дугіним. Отже – дуже проста провокація: група найнятих провокаторів, звичайно ж під прапорами і лозунгами “украинских националистов”, влаштовує “фаєр-шоу” ззовні. Група досвідчених спеціалістів з ФСБ робить надійний підпал всередині. Без однієї з цих груп провокація не спрацює. Якщо підпал лише всередині – пожежа та й пожежа, не прив’яжеш її до “українських фошиздів”. Ззовні підпалити надійно будівлю, та ще й так, щоб були гарантовані жертви – дуже важко. Оце вам наочно гебешна технологія провокації.

Те саме було в Одесі 2-го травня 2014 року. Ззовні будинку профспілок картинку створювали «націоналісти», всередині справжній підпал, який заблокував шляхи відходу, робили ФСБшні спеціалісти.

Потрібно чітко розуміти цю насправді примітивну і дуже просту гебешну технологію. Інакше будемо чубити один одного, а в кабінетах Луб’янки весело сміятимуться з наївних та недолугих українців.

В бійці під “трухановським” судом була застосована та ж спланована технологія. Зіткнули дві групи, одна умовно “погана”, яка починає провокацію, інша умовно “патріотична”, яка веде себе вкрай агресивно. Поліція потрапляє між двох вогнів і в завідомо програшну ситуацію. Вимушена “захищати тітушок Труханова” (насправді, запобігати серйозним злочинам та жертвам). По ЗМІ та соцмережам несеться так само спланований лемент: “власть защіщаєт карупціонєра і сліваєт патріотов”. Бінго.

Залишається, щоправда, ще одне питання – до яких пір отакі Діми Корчінські , Середюки, Стерненки, Грішіни, Коханівські, різні “комітети”, “дружини Білецького” та “внутрішні корпуси” будуть вільно влаштовувати “фаєр-шоу”, провокації та бійки в українських містах за російські гроші?

(N.B. Рядові виконавці, звичайно ж, не в курсі головних замовників дійства).

Автор