Повідомлено про підозру прокурору за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди

13 лютого 2018 року прокурором Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України повідомлено прокурору Дніпропетровської місцевої прокуратури №2 Дніпропетровської області про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Встановлено, що зазначена особа на початку вересня 2017 року, використовуючи своє службове становище, вимагала у підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень неправомірну вигоду в розмірі 600 доларів США за зменшення обсягу обвинувачення у кримінальному провадженні відносно нього, повернення вилученого у нього комп’ютера та висловлення позиції прокурора в судових дебатах щодо призначення міри покарання не пов’язаної з позбавленням волі.

Виконуючи вказану незаконну вимогу, підозрюваний 12 грудня 2017 року в службовому кабінеті вручив зазначеному прокурору першу половину неправомірної вигоди у розмірі 8 тис грн.

Крім цього, зазначена особа вимагала, щоб другу половину неправомірної вигоди в сумі 300 доларів США підозрюваний передав їй в кінці січня – на початку лютого 2018 року. Водночас, 13 лютого 2018 року від отримання згаданої частини неправомірної вигоди прокурор відмовилась.

Наразі досудове розслідування триває.

Джерело

Автор