У Кривому Розі поліцейські затримали підозрюваних у викраденні та вбивстві молодого хлопця

Організатор до найменших деталей продумав план збагачення за рахунок рідних 20-річного студента місцевого ВУЗу. Викрадачі вимагали від матері викуп за сина в розмірі 100 тисяч гривень.

Повідомлення про зникнення молодого чоловіка надійшло до Покровського відділення поліції м. Кривий Ріг 4 січня 2018 року. Мати розповіла, що син зник напередодні ввечері. Він пішов від друзів, після чого зв’язок з ним урвався. З 8 січня на її мобільний почали надходити повідомлення з вимогами викупу. Викрадач зажадав від рідних 100 тис. гривень. Протягом наступного місяця поліцейські опитали понад 100 осіб, провели близько 90 слідчо-оперативних дій. Вдалося встановити, що гроші зловмисник знімав у банкоматах у різних частинах міста, переїжджаючи на автомобілі «ВАЗ».

9 лютого всі троє підозрювані були доставлені до відділення поліції. Зараз з ними тривають слідчі дії. Організатором злочину виявився 24-річний раніше судимий мешканець м. Кривий Ріг. Відбуваючи покарання за шахрайство, він вже планував наступний, більш тяжкий злочин.

Нині всі троє затримані в порядку ст. 208 КПКУ. Їм вручені письмові повідомлення про підозру у скоєнні злочинів, передбачених п. 3 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Також за даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Джерело