Зради і перемоги тижня. 2 – 8 лютого 2018 року

Дмитро Вовнянко

Цього разу із запізненням, вибачте, зрадатижня_перемогатижня

Розглянемо події 2 – 8 лютого 2018 рр.

ЗРАДА

Суд відпустив по амністії колишнього начальника Центральної бази забезпечення Національної гвардії Вадима Іващука, який у змові з підлеглими вкрав з військового складу майна на 1,96 мільйона гривень. Суд дійшов висновку, що порушення закону Іващуком полягає у “недбалому ставленні до служби”, чим скористалися його підлеглі.

В Ужгороді невідомі кинули пляшку із запальною сумішшю в будівлю закарпатської спілки угорців, унаслідок чого сталося задимлення.

Державна фіскальна служба повідомила, що в Україні незаконно перебувають понад 246 тисяч автомобілів з іноземною реєстрацією.

Дослідження Фонду народонаселення ООН з приводу гендерного насильства показало, що кожного року внаслідок насильства над жінками Україна втрачає суму, яка дорівнює річному бюджету Одеси – а саме 208 млн доларів. За офіційними даними правоохоронних органів, 2015 року визнано потерпілими від зґвалтувань – 278 жінок, а 188 отримали тілесні ушкодження внаслідок домашнього насильства.

У Кролевці Сумської області вандали розбили меморіальну дошку загиблому в зоні проведення АТО бійцю 58-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних сил України Олександру Терещенку.

Колишній член “Партії регіонів”, нардеп з депутатської групи “Воля народу” Олександр Пономарьов в кулуарах Верховної Ради вихопив з рук мобільний телефон журналіста Івана Марусенко, який у той час знімав на камеру телефону коментар нардепа. Згодом нардеп вихопив ще один мобільний телефон у іншого журналіста і також поклав його собі в кишеню.

Невідомі скоїли напад на громадського діяча екс-лідера Одеської обласної організації “Правого сектора” Сергія Стерненка. Нападники завдали кілька ударів битою і металевим предметом, пошкодили також автомобіль.

ПЕРЕМОГА

В Україну повернулися чотири українці, які тривалий час перебували в полоні у Лівії.

В Україні при Раді національної безпеки України було відкрито Центр реагування на кіберзагрози (Cyber Threat Response Center, CRC).

Підпал скандальної споруди УПЦ МП у Києві. Апеляційний суд відпустив архітектора Олександра Горбаня на поруки.

Українські волонтери близько двох років використовували вразливість на сайті Міністерства оборони РФ для збору закритої інформації про зарплатні відомості російських військових, які воюють в Україні та Сирії.

Україна у 2017 році піднялась у міжнародному рейтингу бюджетної прозорості та посіла 39 місце зі 115. У 2017 році рейтинг України зріс на 14% у порівнянні з оцінкою 2015 року, що дало їй змогу піднятися на 18 позицій.

Глава Верховної Ради України Андрій підписав законопроект «Про де окупацію Донбасу». Документ відправлений на підпис президенту Порошенко.

Глава Верховної Ради Андрій Парубій підписав законопроект про приватизацію держмайна.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор