Зимові Олімпійські ігри-2018 відкрито! (фото)

Сьогодні в південнокорейському Пхьончхані відбулася урочиста церемонія відкриття довгоочікуваного, грандіозного свята спорту – ХХІІІ зимових Олімпійських ігор.

Учасники та почесні гості найпрестижнішого спортивного форуму Планети стали свідками захоплюючого та яскравого дійства з елементами Східної культури, які поєднали історію та традиції, технологічність та екологічність Кореї.

Атлети з 92-х країн традиційно взяли участь у параді команд-учасниць.

На чолі української колони з прапором держави гідно пройшла Олімпійська чемпіонка, капітан збірної України з біатлону Олена Підгрушна. За нашою досвідченою спортсменкою слідували президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, шеф місії української олімпійської збірної на Іграх-2018 Анна Сорокіна й звісно наші олімпійці.

Українська дружина вирізнялась з-поміж усіх команд своєю яскравою екіпіровкою компанії «PEAK», з якою Національний олімпійський комітет України тісно співпрацює з 2015 року.

Нагадаємо, дизайн олімпійської колекції на зимові Ігри-2018 був розроблений цією всесвітньо відомою фірмою, а унікальний новий принт – молодими українськими дизайнерами у співпраці з членами Комісії атлетів НОК.

Офіційні промови виголошені, клятви проголошені, прапор майорить на флагштоці, олімпійський вогонь запалено, Ігри ХХІІІ зимової Олімпіади – відкрито!

Нагадаємо, в Пхьончхані Україну представляють 33 спортсмена в 9 з 15 видів спорту, а саме: в біатлоні, лижних гонках, фігурному катанні, санному спорті, фристайлі, гірськолижному спорті, сноубордингу, лижному двоборстві, скелетоні.

Відзначимо, в Олімпійських іграх беруть участь майже 3 тисячі атлетів з 92-х країн світу, які розіграють 102 комплекти нагород. Вперше за історію «білих» Олімпіад буде вручено більше 100 золотих медалей.

Трансляція змагань на телеканалі UA:Перший.

Слідкувати та отримувати найоперативніші новини, фото та відео про наших олімпійців з Кореї українські вболівльники зможуть на офіційному сайті Національного олімпійського комітету України, на каналі НОК та на сторінках НОК України/Олімпійська команда в соціальних мережах:
Facebook
Twitter
Google+

Змагання триватимуть до 25 лютого.

Джерело