Майор тебе скрінить

Антон Сененко

Вечір в хату, шановні дописувачі.

Хочу звернутися до Національної поліції України.
Чи не могли б ви публічно дещо роз’яснити?
Просто ні я, ні мої підписники не хочемо за грати через дописи у соцмережах.

Дивіться.

Є такий університет КПІ. Там є студент Ivan Nikolenko, який в своєму чатіку написав таку фразу:
“Декриминализация легких наркотиков, особенно в научных целях, нужна”

Ви такі слова трактували, як “непоодинокі випадки висловлення власних думок, з приводу заохочення вживання наркотичних засобів студентами”.
Потім Іван у вас написав якесь пояснення, а в університеті у нього через це почалися проблеми.

Лінк на всю цю історію.

Біс із тим, що терміни “декриміналізація” та “легалізація” – трохи різні.

Грець із тим, що ви просто чесно виконуєте свою роботу і боретеся в чатіках з наркотрафіком так само успішно, як, в принципі, з нелегальними гральними залами (думаю, саме через це на кожній зупинці громадського транспорту їх лише по 1-2 штуки, а не по 3-5. Так само адреси сайтів наркотичних речовин написані не на кожній стіні в Києві, а лише на деяких. Дякую вам за це).

Я щиро вдячний за те, що ви моніторите соцмережі та прінтскріните підозрілі дописи. Впевнений, що саме завдяки цьому мені наркотики ще не пропонували, а сам я трошки соромлюся їх шукати.

Мене цікавить трактування вами саме другої частини фрази Івана: “особенно в научных целях, нужна”.

Щоб ви розуміли – я проти наркотичних речовин і ніколи їх не вживав, але от щодо їх використання на благо науки…

Гляньте, в мене є, наприклад, така інформація:

“Всесвітня Організація Здоров’я закликала уряди всіх країн світу надати доступ пацієнтам до канабідіолу, одному з основних канабіноїдів, що містять коноплі.  Тривалі обмеження та заборони на дослідження властивостей канабіноїдів у всьому світі не зупинило сотні науковців та лікарів у дослідженні конопель та унікальних активних речовин цієї рослини. На сьогодні у світі проведено більше 12000 наукових досліджень фітоканабіноїдів, що доводять їх терапевтичну цінність”.

З цього приводу читаються публічні лекції, даються інтерв’ю науковцями, до яких і вам, і мені, і Уряду (високоповажному та високорозумному, безумовно) – як до неба на Ланосі.

Навіть з мігалками.

(Впевнений, що зараз ви гортаєте величезну теку з прінтскрінами постів науковців про це, статтями з газет, фотографіями з заходів від агентів під прикриттям).

Вчені навіть написали листа до Кабміну з цього приводу.
Мовляв, дайте можливість вивчати ці речовини.

То питання такі:

1. Чи дописи науковців, які відстоюють прагнення проводити дослідження канабідіолу та використання його в медичних цілях, теж є “непоодинокими випадками висловлення власних думок, з приводу заохочення вживання наркотичних засобів”?

2. Чи треба хвилюватися науковцям з високорозвинених країн (а не України), які працюють з канабідіолом і публікують наукові праці і які можуть спробувати відвідати Україну з науковою чи туристичною метою? Чи не напишуть в їхні університети листа, що вони пропагують наркотики серед української молоді? Наукові статті читають студенти теж, якщо що.

3. Чи є взагалі порушення в моїх висловлюваннях про те, що Москва має бути спалена, а свнсбки мають винищуватися нашої Армією, і чи є вони закликами до хуліганських дій та вбивств свнсбк?
Це не тролінг, я просто правда хочу зрозуміти, де та межа, де ще банить Цукерберг, а де товариш майор починає тебе скрінити, і в нього можна попросити чашку чаю.

4. Якщо п.1-2-3 – правда, то чи не могли б Ви створити електронний кабінет користувача соцмереж на сайті Нацполіції чи МВС, куди можна було б зайти, подивитися, де та що ти написав неправильно (хоча б таблічку – дата, цитата, лінк), щоб відразу по дорозі на роботу заходити у райвідділок і писати пояснювальні? Бланк пояснювальної можете теж зразу прикріпити.

5. Якщо я щось неправильно зрозумів, чи все було не так, як написав Іван (ой, ці студенти інколи таке навигадують) – чи не могли б Ви надати розгорнуте пояснення з приводу ситуації, що склалася, а я потім його тут опублікую?

Я просто хочу, щоб громадяни пильно та уважно ставилися до своїх дописів і не порушували закон.
Краще ж попередити, так?

Давайте разом проведемо інформаційну кампанію:
#непишипротизаконне #майортебескрінить

Щиро дякую.

P.S. Якщо комусь здається, що в пості повно сарказму – вам лише здається. Менше вживайте заборонені речовини. Наркотики – це дуже погано. Від них руйнуються судини, гниє щелепа, деградує особистість та суспільство цілком (тут я абсолютно серйозний).

Ще поганими є казино. Про жриць кохання я ще не знаю, що писати. Бачив зблизька їх тільки в Парижі, бо не в той квартал зайшов.

Корупція – це взагалі капець. Не можна дорогу переходити на червоне світло. Що ще…

А, небезпечно псевдонауковців називати псевдонауковцями. Це честь і достоінство псевдонауковців ганьбить.

Все, пішов.
Бо добалакаюсь.
А може вже добалакався.

P.S.2. Якщо я вже щось не так написав, то скажіть, що і де – я виправлю.

P.S.3. Фото з Вікіпедії – це ілюстрація до тексту і не є закликом до вживання наркотиків у будь-якій формі.

Автор