У Києві прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо перешкоджання роботі знімальної групи «Магнолія-ТВ» (відео)

Київською місцевою прокуратурою № 6 завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця, який перешкоджав знімальній групі телекомпанії «Магнолія-ТВ» здійснювати професійну діяльність.

Як установлено досудовим слідством, 25 грудня 2017 року журналіст та оператор вказаної телекомпанії отримали інформацію про ДТП з можливими постраждалими, що сталося на мосту по бульвару Дружби Народів у Києві.

Прибувши на місце, оператор почав проводити відеозйомку з метою подальшого висвітлення вищевказаної події. У цей час до знімальної групи підбіг учасник ДТП. Схопивши журналістку, чоловік силою вихопив з її руки мікрофон, та викинув його з шляхопроводу вниз на дорогу.

За результатами розслідування зловмиснику оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

На даний час обвинувальний акт скеровано до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Джерело

Автор