Рятувальники надають допомогу водіям на автошляхах України (відео)

Як і прогнозувалось, цими вихідними у західних областях України спостерігалося ускладнення погодних умов. Зокрема, у Закарпатській, Івано-Франківській та Львівській областях сильно дощило, а в Карпатах випав мокрий сніг, що супроводжувався хуртовинами та поривами вітру 17-22 м/с. Засніжило також у Хмельницькій та Рівненській областях.

Внаслідок негоди на узбіччях доріг у сніговому полоні опинилися десятки автомобілів, а кількасот населених пунктів залишилися знеструмленими.

Так, ввечері 3 лютого рятувальники Теофіпольського району Хмельницької області двічі допомагали водіям великогабаритних транспортних засобів здолати засніжені ділянки шляху. Зокрема, на автодорозі Теофіполь – Білогір’я поблизу с. Турівка через снігопад дві фури перегородили автодорогу та перешкоджали іншим учасникам дорожнього руху. Близько опівночі на автодорозі Ланівці – Теофіполь поблизу с. Лисогірка застряг автомобіль DAF і також перегородив дорогу. В обох випадках рятувальники оперативно розтягнули фури і звільнили автодорогу для безперешкодного руху автотранспорту.

Тієї ж доби на Волині, у Горохівському районі зі складних ділянок дороги було відбуксировано 4 вантажівки, а у Володимир-Волинському районі пожежним автомобілем визволено із замету 1 легковий автомобіль.

Водночас на Рівненщині, у період з 3 по 4 лютого підрозділи обласного управління ДСНС 13 разів виїжджали на надання допомоги водіям. Так, спільно з патрульною поліцією та працівниками УкрАвтодору, рятувальники надали допомогу 63 громадянам та відбуксирували і витягли з кюветів 29 одиниць автотранспортної техніки. Зокрема, 1 пасажирський автобус, 4 легкові автомобілі та 24 вантажівки.

В свою чергу, рятувальники Львівської області, впродовж доби 4 лютого здійснили буксирування 34 вантажних автомобілів та 1 автобуса, надали допомогу 54 громадянам і розрізали 18 дерев, що ускладнювали рух на дорогах.

Наразі ж рух транспорту на автомобільних шляхах та перевалах забезпечено у повному обсязі.

Щодо знеструмлення населених пунктів:

Станом на ранок 5 лютого, досі залишаються знеструмленими 112 населених пунктів у 3 областях, а саме: Львівська – 95 н.п., Закарпатська – 15 н.п., та Рівненська – 2 н.п.

До відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.

Джерело

Автор