Крилатий привіт для вати

Дмитро Вовнянко

З місяць тому я виклав пост, в якому писав, що Москва затягнула в Крим ще одну установку С-400 (типу тих, що проспали американські допотопні “Томагавки” в Сирії), через загрозу, яку створюють випробування в Україні крилатих ракет.

Причому фразу про крилаті ракети я слово в слово списав з російських же ЗМІ. Мовляв, самі написали – самі й пояснюйте.

Але де там. На мій пост зразу ж набігли стада московсько-кримської вати з одним і тим самим запитанням: “А які такі крилаті ракети є в України?” Мовляв – ніяких.

Вчинив я тоді мудро. Оскільки сперечатися з ватою – це марно витрачати час, я їх переважно вибанив, резонно розуміючи, що станеться невдовзі одне з двох. Або – Україна представить крилату ракету. Або – пацаки розпишуться у власній параної.

Сталося перше. Пацаки не збрехали. Наші таки вели роботу з випробування крилатої ракети. І позаяк саме з цієї причини вони затягли С-400 в Крим – пацаки знали, що випробування української крилатої ракети проходили успішно. Для довідки, у 2014 р. у нас крилатих ракет не було ЖОДНОЇ!!!

Українська крилата ракета “Нептун” призначена для стрільби по групах кораблів і суден. Наші урядовці вже заявили, що ракетами озброять у першу чергу берегові війська. Це ДУЖЕ розумно, враховуючи розміри Чорного моря, мати крилаті ракети і малі кораблі для нас набагато зручніше, ніж клепати повноцінний флот.

По наземних цілях ракета бити теж може – ще дальше, ніж по морських. В тому числі – може використовуватися як протирадіолокаціонна зброя. С-400 – наш палкий привіт!

Простіше кажучи – наші зробили універсальну ракету, на всі випадки життя.

Пацаки, звісно, уже назвали нашу ракету “туфтою”. Головний їхній аргумент – ракета зроблена на базі радянської розробки.

Боже, який жах! Невже? А на якій ще базі могли створити ракету українські конструктори, за умови, що у нас більшість техніки – радянські розробки? Модернізований Т-72 – теж зроблений на базі радянської розробки – намотувати на траки пацаків на Донбасі йому це не заважає.

Зрештою – пацакам вільно говорити все, що вони хочуть. Ми пам’ятаємо їхню істерику, коли Україна випробовувала над Чорним морем свої балістичні ракети. Випробуємо і крилату. Можливо – по якійсь С-400.

У Криму, нагадую, земна поверхня теж має кривизну – як у Сирії. А наша ракета – новіша за “Томагавк”.

А вкрадений Крим Москві повернути – таки доведеться.

Автор