Економ-тиждень. 24-30 січня

Дмитро Вовнянко

#Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Розглядаємо події 24 – 30 січня.

АКТИВ. Заборгованість підприємств-боржників перед НАК “Нафтогаз України” за використаний природний газ зменшилася на 819 млн гривень (2,4%).

ПАСИВ. Національний банк України підвищив облікову ставку до 16% річних.

АКТИВ. Світовий банк готовий надалі надавати всебічну підтримку Україні. Про це сказав президент групи Світового банку Джим Йонг Кім під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Давосі.

ПАСИВ. Україна у найближчі два роки має виплатити понад 16 млрд доларів за зовнішніми зобов’язаннями.

АКТИВ. Протягом 2017 ріку експорт аграрної та харчової продукції з України склав 17,9 млрд доларів що на 16,3% більше, ніж в минулому році.

ПАСИВ. З весни до початку осені 2014 року, коли “ПриватБанк” перебував у власності Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюблова, 42 компанії, зареєстровані у Дніпропетровській області, уклали ряд фіктивних договорів, що дозволило їм вивести на Кіпр 1,7 млрд доларів. Про це йдеться в розслідуванні Reuters.

АКТИВ. Національний банк спростив умови продажу іноземної валюти для бізнесу.

ПАСИВ. Україна опустилася в рейтингу інноваційних економік світу (Global Innovation Index) з 42-го на 46-е місце.

АКТИВ. У 2017 році українські митники запобігли контрабанді товарів на 1,6 млрд гривень.

ПАСИВ. Заборгованість столичних споживачів теплової енергії перед ПАТ “Київенерго” на 1 січня 2018 року збільшилась на 784 млн грн і складає до 4,7 млрд грн.

АКТИВ. Одеський припортовий завод запустив виробництво після тримісячного простою.

ПАСИВ. У ПАТ “Смартбанк” було встановлено розкрадання 391,3 млн гривень.

АКТИВ. Торішнє розміщення Україною єврооблігацій на 3 млрд доларів визнано кращою транзакцією 2017 року в країнах Центральної Європи, Близького Сходу і Африки. Про це йдеться в щорічному огляді міжнародних ринків капіталу видання Global Capital.

АКТИВ. В Україні частка шахрайських операцій з банківськими картами зменшується. У 2017 році частка шахрайських операцій по відношенню до всіх операцій по картах склала 77 гривень на 1 млн гривень, витрачених з допомогою картки. В 2016 році ця цифра становила 100 гривень на 1 млн.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор