Декілька питань до так званих «Національних дружин»

Костюк Олександр

Як звичайний українець, громадянин України, маю питання до представників так званих «Національних дружин»:

  1. На рекламному роліку «Нац.дружин» ми бачимо невідомих людей, половина з яких приховує своє обличчя . Ці люди намагаються виступати від імені українського народу. Головне питання – яким чином український народ дав повноваження невідомим людям виступати від свого імені? Навіщо це невідоме формування склало присягу українському народові, про що український народ цих людей зовсім не просив?
  2. Невідомі люди, що називають себе «Національні дружини», вдягнуті в однострої, що нагадують однострої Беркута, та йдуть під невідомим прапором, незрозумілої форми та кольору. Цей прапор однозначно не є українським прапором і стилізацією нагадує символіку російських націоналістичних організацій. Що це за однострої, і що це за прапор?
  3. Хто є керівниками «Нац.дружин», чому вони приховують свої джерела фінансування від українського народу, від імені якого виступають?
    «Нац.дружини» декларують «наведення порядку» в наших містах. Хто надав цим невідомим людям повноваження по «наведенню порядку»? Яким саме і в чиїх інтересах буде цей «порядок»? Мабуть, в інтересах невідомих спонсорів цього формування?
  4. «Нац.дружини» декларують боротьбу з алко- та наркопритонами, ігровими закладами. Хто конкретно з «Нац.дружин» буде визначати ту чи іншу торгову точку, бізнес-установу чи дружню вечірку як «алкопритон» чи ігровий заклад? Чи мають право та відповідну кваліфікацію представники невідомих народу України «Нац.дружин» перевіряти дозвільну документацію? Якщо так, то хто надав їм такі повноваження?
  5. Яким чином буде прийматись рішення про припинення діяльності певних закладів? Одноосібним рішенням керівника «Нац.дружин»? Певною «трійкою»? Без судового розгляду і права захисту? Якими методами буде припинятися діяльність закладів чи установ?
  6. На відео зіткнення представників «Нац.дружин» з поліцією в Кременчуці представники «Нац.дружин» спілкуються між собою виключно російською мовою. То яку національність насправді представляють так звані «Національні дружини»? (відео доступне в інтернеті).
  7. До «Нац.дружин» мають відношення люди, пов’язані з організаціями російських націоналістів (наприклад, Малюта, він же Коротких Сергій Аркадійович що пов’язаний з РНЕ). Взагалі, Азов і Нац.корпус має в своїх лавах немало представників російських націоналістів. Наскільки тісними є ці зв’язки?
  8. Відомо, що спецслужби РФ активно використовують праворадикальні організації по всій Європі, як дешевий і ефективний інструмент для дестабілізації. Чи є «Нац.дружини» приємним виключенням з цієї тенденції?
  9. В коментарях прихильників «Нац.дружин» часто натикаюсь на ксенофобські, антисемітські та расистські вислови. Чи є антисемітизм і расизм ідеологією «Нац.дружин»?
  10. Кому потрібна та вигідна насправді діяльність озброєних парамілітарних формувань невідомого походження В ТИЛУ під час військової агресії РФ на Сході України?

Автор