Чоловік з дружиною поїхали в РФ за кращим життям, але не знайшли (відео)

В КПВВ «Новотроїцьке» за маршрутом з Донецька в Маріуполь прибула сім’я – чоловік, громадянин України 1987 року народження, та дружина 1996 року народження. У даних громадян були в наявності, окрім паспортних документів України, паспорти РФ.

Представникам оперативно-розшукового підрозділу Держприкордонслужби вони пояснили, що з початком військових дій на сході України спокусилися на програму Росії по наданню допомоги в переселенні на її терени.

Спочатку їм поставили позначку в українські паспорти про тимчасове проживання, та коли дружина завагітніла, в російській міграційній службі настояли на отриманні ними паспортів РФ, аргументуючи тим, що в інакшому випадку буде відмовлено в медичній допомозі навіть при народженні дитини.

Не зважаючи на обіцянки, єдина допомога, яку отримали переселенні, становила 20 000 російських рублів та «путівка» на проживання в Карелії. Чоловік офіційно працевлаштуватися не зміг. Грошей у родини не було, як і можливості заробити, тож вирішили повернутися в Україну, перетнувши при цьому закритий пункт пропуску «Успенка».

Нині жінка називає Україну домом та запевняє, що вони з чоловіком хочуть знову жити в Україні.

Джерело

Автор