За 2017 рік групи реагування патрульного поліції розкрили близько 13 тисяч правопорушень (фото, відео)

Про це Олександр Фацевич, заступник Голови Національної поліції України – керівник патрульної поліції розповів, коментуючи роботу цих підрозділів за минулий рік.

За словами Олександра Фацевича, наразі в Україні працюють близько 900 груп реагування патрульної поліції (ГРПП). Вони обслуговують переважно сільську місцевість, тоді як у містах обласного значення та обласних центрах працюють наряди патрульної поліції України.

Одним із напрямків службової діяльності груп реагування патрульної поліції, окрім своєчасного реагування на повідомлення громадян, є попередження та розкриття кримінальних правопорушень.

Так, за 2017 рік ці підрозділи опрацювали близько мільйона звернень та викликів від громадян. Зокрема, співробітники ГРПП розкрили близько 13 тисяч кримінальних правопорушень, а за їх вчинення затримали 243 особи.

За словами Олександра Фацевича, особливістю роботи ГРПП – є швидкість реагування на виклики громадян. Так, середній час прибуття таких підрозділів у сільській місцевості становить близько 20-30 хвилин. В районному центрі або невеличкому місті – 10 хвилин. Така оперативність ГРПП дала позитивні результати під час ліквідації наслідків складних погодних умов на Сході України, особливо – в Запорізькій, Донецькій, Луганській та Херсонській областях. Там наряди ГРПП забезпечували безперебійність руху на дорогах міжрегіонального та місцевого значення. Також працівники ГРПП надавали усіляку допомогу місцевим мешканцям, рятували водіїв зі снігових заметів.

Так, на Донеччині працівники груп реагування патрульної поліції за минулу добу врятували зі снігової пастки більше ста водіїв.

Нагадаємо, у грудні 2017 року місія Євросоюзу передала Нацполіції 30 позашляховиків для груп реагування патрульної поліції в західних областях України.

Також нагадаємо, запуск груп реагування патрульної поліції в невеликих містах збільшить кількість працівників поліції на вулицях – Костянтин Бушуєв.

Джерело