Україна проводила олімпійську збірну команду на ХХІІІ зимові Олімпійські ігри в Пхьончхан (фото)

23 січня в Національній філармонії України відбулася урочиста церемонія проводів олімпійської збірної України на ХХІІІ зимові Олімпійські ігри, які з 9 по 25 лютого відбудуться в південнокорейському місті Пхьончхан.

З огляду на щільний змагальний графік наших спортсменів, у яких ще триває ліцензійний відбір, не всі члени команди змогли завітати на урочистий захід, але теплі слова та позитивні емоції від почесних гостей, колег, вболівальників будуть обов’язково їм передані.

Від імені Президента України Петра Порошенка слова вітання українським олімпійцям зі сцени передав заступник Глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко, наголосивши: «Здобутки наших спортсменів – це завжди гордість для всіх українців. За декілька днів ви вирушатимете до столиці зимових Олімпійських ігор-2018. Тож, щиро бажаю вам успіхів і наснаги».

Від імені Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана віце-прем’єр міністр України В’ячеслав Кириленко сказав: «Весь Уряд, вся Україна вболіватиме за вас! Вірю, що в далекому Пхьончхані підійматиметься український прапор та наші спортсмени покажуть гарні результати», передавши державний прапор України Олімпійським чемпіонкам з біатлону Валентині та Віті Семеренко.

«Кожен з вас виборов почесне право представляти Україну на цьому найпрестижнішому спортивному форумі чотириріччя, а кожне з ваших досягнень – це візитна картка нашої країни», – йшлося у привітанні голови Верховної Ради України Андрія Парубія, яке оголосив голова Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний, висловивши від себе особисто впевненість та надію, що на Іграх-2018 буде написана нова сторінка спортивної історії України.

Під час свого вітального слова міністр молоді та спорту України Ігор Жданов побажав спортсменам вдачі та натхнення в олімпійському Пхьончхані, висловивши впевненість, що Уряд України, Мінмолодьспорту та НОК й надалі максимально сприятимуть перемогам та успіхам наших олімпійців.

Він передав українській команді карту-оберіг, яка була створена в рамках проекту «Вишивана моя Україна», вручивши її срібним призерам Юнацьких Олімпійських ігор з фігурного катання Олександрі Назаровій та Максиму Нікітіну.

«Ми знаємо наскільки неймовірною буде конкуренція в олімпійському Пхьончхані, адже змагатимуться найкращі спортсмени світу, але переконаний, ви будете прагнути показати якнайкращі свої результати. Вся Україна буде вболівати за вас!», – наголосив Сергій Бубка.

Від імені олімпійської збірної України слова подяки за підтримку висловила медалістка чемпіонатів Європи та світу з біатлону Анастасія Меркушина.

В цей вечір своїми прекрасними музичними номерами гостей свята привітали артисти Національної філармонії України.

Відзначимо, що орієнтовно 33-35 спортсменів представлятимуть Україну на Іграх в Пхьончхані у 9-10 з 15 можливих (у біатлоні, лижних гонках, фігурному катанні, санному спорті, фрістайлі, гірськолижному спорті, сноубордингу, лижному двоборстві, стрибках на лижах з трампліну, скелетоні).

Нагадаємо, за роки Незалежності українці на «білих Олімпіадах» здобули 7 нагород.

Джерело