Ситуація на дорогах України контрольована, частково обмежено рух для роботи снігоочисної техніки (фото)

Оперативна інформація щодо наслідків складних погодних умов на території України (станом на 13 годину 19 січня 2018 року)

Cтаном на 13 годину 19 січня інтенсивність снігопадів, спричинених циклоном, суттєво зменшилась. Спостерігається невеликий сніг у Дніпропетровській, Кіровоградській, Київській, Полтавській, Сумській, Черкаській областях. На решті території без опадів.

Автомобільних заторів на дорогах загального користування не зафіксовано.

З 10 години знято обмеження руху на автомобільних дорогах загального користування по всіх напрямках в межах Миколаївської області.

Частково обмежується рух великовантажного транспорту на окремих ділянках доріг у 6 областях Вінницькій, Кіровоградській, Київській, Одеській, Черкаській та Чернігівській областях, рух легкового транспорту забезпечено.

Продовжуються роботи по розчистці доріг на двох проблемних ділянках автодороги М-05 Київ – Одеса (с. Великі Трояни Кіровоградської області та с. Ладижинка Черкаської області).

На даних ділянках з 11 год. розпочато контрольований рух великовантажного транспорту невеликими групами.

Всього за період ускладнення погодних умов на зазначених ділянках вивільнено 157 автомобілів, надано допомогу 234 особам.

Щодо знеструмлення населених пунктів: 

Продовжуються роботи з відновлення електропостачання 741 населеного пункту у 8 областях.

Найбільш складна ситуація по знеструмленню залишається в Одеській області. З 11 год. відновлено електропостачання лікарні, хлібзаводу та водоканалу м. Арциз. До робіт залучено 10 аварійних бригад (40 чол. та 10 од. техніки).

Для забезпечення електроживлення пологового будинку та лікарні м. Кілія залучено 2 електростанції ДСНС.

У м. Ізмаїл залишилось відновити електропостачання 1 котельні (відновлено роботу 18 котелень).

Черкаська область:

Продовжуються роботи по відновленню електропостачання насосної станції КП «Черкасиводоканал», що забезпечує водопостачання м. Черкаси, які планується завершити до 15 год. з подальшим відновленням водопостачання до 18 год. 19 січня.

Для підвозу води до населення та соціальних об’єктів (школи, лікарні) залучено 11 од. техніки, у тому числі від ДСНС 5 од. техніки.

Джерело

Станом на 8 годину 19 січня спостерігається  невеликий сніг у  Вінницькій, Волинській, Житомирській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській областях. На решті території без опадів.

Рух на автомобільних дорогах забезпечено.

Для роботи снігоочисної техніки часткового обмежується рух великовантажного транспорту на окремих ділянках доріг у Вінницькій, Кіровоградській, Київській, Миколаївській, Одеській, Черкаській та Чернігівській областях.

Місцевими органами влади на території країни розгорнуто 4 тис. 25 пунктів обігріву, у тому числі від ДСНС 46 пунктів обігріву.

На в’їздах до м. Києва розгорнуто 7 пунктів обігріву ДСНС, у Київській області 7 пунктів обігріву.

Для забезпечення проїзду, розчистки автодоріг та надання допомоги у буксируванні транспорту на території України залучено 1 тис. 370 од. тех. та 2 тис. 125 чол., у тому числі від Укравтодору 1 тис. 211 од. тех. та 1 тис. 593 працівників, від ДСНС 159 од. тех. та 532 чол. особового складу.

Аеропорти міст Бориспіль, Одеси, Львова, Івано-Франківська, Дніпра, Чернівців, Ужгороду, Харкова, Запоріжжя та Києва працюють в штатному режимі.

Підрозділами ДСНС 18 січня проведено буксирування 505 од. автотранспортних засобів, надано допомогу 1039 громадянам.

Щодо знеструмлення населених пунктів: 

Станом на 7 год. 19 січня продовжуються роботи з відновлення електропостачання м. Ізмаїл та м. Арциз.

У м. Арциз для забезпечення електропостачання об’єктів інфраструктури та  життєзабезпечення залучено 4 електростанції ДСНС.

18 січня внаслідок ускладнення погодних умов (мокрий сніг, пориви вітру), через спрацювання системи захисту ліній електропередач сталося  знеструмленими 737 населених пункти у 10 областях України, а саме: Одеська – 502 н.п., Черкаська – 153 н.п., Чернігівська – 33 н.п., Полтавська – 14 н.п., Кіровоградська – 9 н.п., Миколаївська – 9 н.п., Донецька – 8 н.п., Волинська – 6 н.п., Сумська – 2 н.п., Вінницька – 1 н.п.

До відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.

В Ізмаїльському районі Одеської області сталося падіння 23 опор лінії 110 кВ. Було знеструмлено м. Ізмаїл (населення близько 70 тис.) та м. Арциз (населення близько 12 тис.), відключено тепло та водопостачання.

Ввечері 18 січня  бригадами обленерго у м. Ізмаїл відновлено електропостачання до лікарні, пологового будинку, 17 із 19 котелень та до більшості багатоповерхових будинків. Частково відновлено водопостачання, тривають роботи із запуску систем опалення.

У м. Арциз для забезпечення електропостачання об’єктів інфраструктури та  життєзабезпечення залучено 4 електростанції ДСНС.

До відновлення електропостачання в Одеській області залучено 89 аварійних бригад обленерго.

Джерело